Αποκαλύψεις από τον Ολλανδό ερευνητή για την πρώην σύντροφο του καθ’ ομολογίαν κλέφτη των πινάκων

Τηλεδιάσκεψη με Ολλανδούς αστυνομικούς έχουν ζητήσει τα στελέχη της Ασφάλειας, προκειμένου να αντλήσουν πληροφορίες για την κλοπή Έργων Τέχνης από το Μουσείο του Ρότερνταμ και την πιθανή εμπλοκή του 49χρονου, που έχει ομολογήσει ότι άρπαξε τους πίνακες από την Εθνική Πινακοθήκη. Πρόσωπο-κλειδί στην υπόθεση θεωρείται η πρώην σύντροφος του 49χρονου. Στην απολογία του παραδέχθηκε ότι της είχε αποκαλύψει την κλοπή, αλλά υποστήριξε ότι δεν τον είχε πιστέψει. Αυτήν τη γυναίκα επικαλείται ο Ολλανδός ιδιωτικός ερευνητής, Άρθουρ Μπραντ, ως πηγή και μάλιστα υποστηρίζει ότι αυτή είχε αναφέρει πως ο Artfreak κρύβεται πίσω και από την κλοπή έργων Τέχνης του Ρότερνταμ.

“Είπε στην “πηγή” τότε πως τους είχε αποθηκεύσει εκεί, έναν Μονέ από την Ολλανδία και τους δύο από την Αθήνα και της είπε ότι θα τους μετακινήσει. Οπότε τους δύο πίνακες της Αθήνας τους πήγε στη χαράδρα όπου βρέθηκαν, και ναι φυσικά και δεν βρήκαν κάτι άλλο εκεί, γιατί ήδη τον είχε κρύψει κάπου αλλού” τόνισε ο Άρθουρ Μπραντ στον ΑΝΤ1.

Επίσης, δημοσιοποίησε φωτογραφίες ισχυριζόμενος ότι ανάμεσα στους πίνακες που απεικονίζονται είναι και ο κλεμμένος.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του 49χρονου, Σάκης Κεχαγιόγλου, είπε: “Ο εντολέας μου συνεχίζει να επιμένει και να ισχυρίζεται ότι δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την κλοπή του Μουσείου του Ρότερνταμ. Εάν οποιοσδήποτε μάρτυρας έχει αντίθετη πληροφορία περί τούτου το μόνο που έχει να κάνει είναι να ζητήσει να το καταθέσει ενώπιον των ολλανδικών ανακριτικών και δικαστικών Αρχών”.

Ο Άρθουρ Μπραντ υπογράμμισε: “Εάν της είπε σε εκείνη την εξομολόγηση τόσο πολλά στοιχεία για την κλοπή στην Αθήνα, για την ένταξή του στη βρετανική αστυνομία και τόσα άλλα που έχουν αποδειχθεί αληθή, γιατί να της είπε ψέματα για τον Μονέ;”. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ΑΝΤ1, η γυναίκα επικοινώνησε με την υπηρεσία της ΕΛΑΣ που εξιχνίασε την κλοπή από την Εθνική Πινακοθήκη μετά τη σύλληψη του 49χρονου. Μέχρι αυτήν την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό αν οι δικαστικές Αρχές την έχουν καλέσει να καταθέσει. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας οι Έλληνες αστυνομικοί αναμένεται να επικοινωνήσουν με συναδέλφους τους και από τη Βρετανία και από την Ολλανδία προκειμένου να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ