Απογραφή 2021: Τι γίνεται αν δεν λάβετε φάκελο με κωδικό; – Όλες οι απαντήσεις

Η απογραφή για το 2021 του πληθυσμού συνεχίζεται και υπάρχει πρόβλεψη για όλα τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Αθανάσιος Θανόπουλος μιλώντας στο MEGA. Διευκρίνισε ότι θα δοθεί παράταση σε όσους δεν έχουν λάβει ακόμα το φάκελο με τον κωδικό.

Όπως είπε δεν χρειάζεται να αγχώνεται κανείς για το χαρτάκι της απογραφής. Και διαβεβαίωσε ότι το χαρτάκι θα αποσταλεί στον πολίτη που δεν το έχει λάβει. Από τη στιγμή που θα έρθει αυτό σε κάθε κατοικία, θα υπάρχει όσος χρόνος χρειάζεται για να κάνει τη δική του ηλεκτρονική αυτοαπογραφή στη σχετική πλατφόρμα.
“Δεν υπάρχει περίπτωση να μη δώσουμε το χρόνο που χρειάζονται οι συμπολίτες μας για να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά”, επανέλαβε.

Πόσοι έχουν αυτοαπογραφεί μέχρι σήμερα

“Η συμμετοχή μέχρι σήμερα είναι πολύ σημαντική. Μπορώ να σας πω ότι σε κάποιες περιπτώσεις η συμμετοχή έχει ξεπεράσει και τις προσδοκίες μας”, απάντησε και συνέχισε λέγοντας “είναι αρκετοί οι φάκελοι που δεν έχουν ακόμα αποσταλεί”.

“Είναι αρκετοί ακόμη οι απογραφικοί τομείς στους οποίους δεν έχουν μοιραστεί οι φάκελοι. Θέλω να σας πω να μην ανησυχείτε. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα έρθουν οι απογραφείς στην περιοχή σας και θα τους μοιράσουν. Είναι δύσκολο το έργο διανομής των φακέλων. Είναι ακόμη δύσκολο και χρονοβόρο το έργο του ορισμού των απογραφέων”, τόνισε με έμφαση.

Επίσης είπε ότι ο απογραφέας θα πρέπει να φέρει: Αστυνομική ταυτότητα, διορισμό με φωτογραφία από την ΕΛΣΤΑΤ, και μία κονκάρδα και ανέφερε ότι ” το τηλέφωνο είναι πάντα στη διάθεση των πολιτών και μπορούν να τσεκάρουν ανά πάσα στιγμή ποιος είναι ο άνθρωπος απέναντί τους ” .

 

Απογραφή -φάκελος

Τι ισχύει εάν δεν έχει έρθει ο απογραφέας έως τις 26 Νοεμβρίου στον πολίτη

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση εάν κάποιος λείπει από το σπίτι του μέχρι τις 26 Νοεμβρίου και δεν έχει λάβει το έγγραφο με τον κωδικό για την απογραφή ,ή ο απογραφέας δεν τον έχει βρει στο σπίτι του και τελειώνει η προθεσμία και τελειώνει και η παράταση, τι μπορεί να κάνει ο πολίτης.

” Αν κάποιος χάσει τις προθεσμίες, μπορεί να έρθει σε επαφή με εμάς, και θα δούμε πώς θα τον απογράψουμε εμείς” απάντησε και ξεκαθάρισε ότι θα απογραφούν όλοι όσοι το θέλουν.

Δεν λειτουργεί ο αριθμός της ΕΛΣΤΑΤ

Όσον αφορά στο ότι δεν λειτουργεί σε κάποιες περιπτώσεις ο αριθμός της ΕΛΣΤΑΤ για την απογραφή είπε ότι ” υπάρχει πολύ πίεση αυτή τη στιγμή, χρειάζεται ενίσχυση το τηλεφωνικό μας κέντρο. Οι απογραφείς πρέπει να εγκαταστήσουν μια ειδική εφαρμογή στα κινητά τους για να απαντούν κατευθείαν”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ