Αποφυλακίζεται ο Αριστείδης Φλώρος

της Άννας ΚανδύληΑποφυλακίζεται ο Αρ. Φλώρος, ο οποίος εξέτιε ποινή 21 ετών για την υπόθεση ENERGA. O κατηγορούμενος υπέβαλε αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής του στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων που δικάζει σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση και το δικαστήριο ομόφωνα το έκανε δεκτό.

Οι δικαστές του επέβαλαν τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο ΑΤ της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας 50.000 ευρώ.

Παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση οι δικαστές έκαναν δεκτό το αίτημα που ανέπτυξαν στο δικαστήριο οι συνήγοροι του κατηγορουμένου Βασ. Χειρδάρης, Ηλ. Αναγνωστόπουλος και Μιχ. Δημητρακόπουλος.

Σύμφωνα με αυτό, μετά την ισχύ του νέου Ποινικού Κώδικα, η απειλούμενη ποινή των ισοβίων με βάση τον νόμο περί καταχραστών δημοσίου (που καταργήθηκε) σε μέγιστο βαθμό φτάνει τα 15 χρόνια για οικονομικά εγκλήματα.

Με δεδομένο ότι στον Φλώρο έχουν αναγνωριστεί και δύο ελαφρυντικά και η ποινή του ήταν 21 χρόνια, εκτιμάται ότι η μέγιστη ποινή που τυχόν θα του επιβληθεί θα είναι πολύ μικρότερη. Παράλληλα επισημάνθηκε πως ήδη εχει εκτίσει με τους ευεργετικούς υπολογισμούς που ισχύουν περί τα 6 χρόνια, ενώ έχει επιστρέψει, όπως είπαν, σχεδόν το σύνολο των απαιτήσεων του δημοσίου και των ΟΤΑ για την υπόθεση ENERGA-HELLAS POWER.

“Σε αυτήν την υπόθεση, στην οποία έχουν αναμιχτεί ως δικηγόροι υπέρ του Αριστείδη Φλώρου και της οικογενείας του 36 δικηγόροι (τόσοι τον επισκέφτηκαν και ασχολήθηκαν με την υπόθεσή του κατά τη διάρκεια της κρατήσεώς του στο Ψυχιατρείο του Κορυδαλλού, όταν υπεκρίνετο τον ψυχικώς πάσχοντα για να αποφυλακιστεί με το νόμο Παρασκευόπουλου), μεταξύ των οποίων πρώην Αντιπρόεδροι της Βουλής, πρώην γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, πρώην και νυν Υπουργοί της Ν. Δημοκρατίας, πρώην υποψήφιοι πρόεδροι του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, έχει καταπατηθεί κάθε έννοια δικαίου και, για να εξέλθει τελικώς σήμερα εκ των φυλακών ο Αριστείδης Φλώρος και να απολαύσει ελεύθερος τα εκατομμύρια του ελληνικού λαού, βρίσκεται στις φυλακές ένας εντιμότατος δικηγόρος, Καθηγητής Πανεπιστημίου, ο άνθρωπος που αποκάλυψε το σκάνδαλο και προστάτευσε τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, με αποτέλεσμα Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ENERGA ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΝ ΦΛΩΡΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΤΗΣ ΛΑΓΗΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ, κ. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟY, και οι δικηγόροι του Φλώρου, οι μάρτυρες επάνω στους οποίους βασίστηκε η σκευωρία εις βάρος του εντολέως μου, να υπερασπίζονται τους εντολείς τους χωρίς καμία ουσιαστική αντίδραση.

Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ηγεσία στον Άρειο Πάγο, ώστε να ενημερώσω για το τι ακριβώς συμβαίνει, αλλά η νέα εποχή για τη Δικαιοσύνη ξεκίνησε πολύ άσχημα.

Είμαι βέβαιος ότι οι κ.κ. Υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας, και Υφυπουργός Δικαιοσύνης, έγκριτος και εντιμότατος πρώην Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Δημήτρης Κράνης, δεν γνωρίζουν τίποτα για αυτή την βρομερή υπόθεση και δυστυχώς, λόγω επαγγελματικής απασχόλησης στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ναυπλίου όλη την εβδομάδα, είναι αδύνατον να τους ενημερώσω”, αναφέρει ο Αλέξης Κούγιας σε δήλωσή του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ