Αποφυλακίζεται ο Αντώνης Κάντας

Αποφυλακίζεται τις επόμενες ώρες – ενδεχομένως και αύριο- ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Αντώνης Κάντας, ο οποίος κατηγορείται για μίζες σε υποθέσεις εξοπλιστικών.

Ο Αντώνης Κάντας είχε κριθεί προφυλακιστέος το Δεκέμβριο του 2013 και αποφυλακίζεται λόγω παρέλευσης του 18μηνου, δηλαδή του ανωτάτου ορίου προφυλάκισης.

Ο  κ. Κάντρας που ήταν αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών επί θητείας Άκη Τσοχατζόπουλου, είχε παραδεχθεί στην απολογία του ότι είχε εισπράξει μίζες ύψους περίπου 14 εκατ. ευρώ για να προωθήσει ή να μην μπλοκάρει την υλοποίηση εξοπλιστικών προγραμμάτων.  Σημειώνεται ότι τα 14 εκατ. ευρώ που βρέθηκαν στους λογαριασμούς του Αντώνη Κάντα, έχουν επιστραφεί στο ελληνικό Δημόσιο.

Η προσωρινή κράτησή του Αντώνη Κάντα είχε αντικατασταθεί με βούλευμα με την επιβολή περιοριστικών όρων (απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα) καθώς και την υποχρέωση καταβολής εγγυοδοσίας ύψους 200.000.

Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές του περιβάλλοντός του, δεν μπορούσε να καταβάλλει το ποσό με αποτέλεσμα να παραμείνει στη φυλακή.

Ο Αντώνης Κάντας τους προσεχείς μήνες αναμένεται να κληθεί να απολογηθεί και για κατηγορίες που αφορούν στην προμήθεια των συστημάτων «Ερμής» και των υποβρυχίων.

Διαβάστε επίσης

Προστασία για τη ζωή της ζήτησε η Βίκυ Σταμάτη

Η γυναίκα που φώναξε στην Σταμάτη: “Φέρτε μας καμία τσαντούλα ή κανένα διαμέρισμα” – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ