Αποφυλακίστηκε ο Νίκος Παλαιοκώστας – Δείτε ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

Αποφυλακίστηκε πριν από λίγο ο Νίκος Παλαιοκώστας. Ο γνωστός βαρυποινίτης έφυγε από τις φυλακές του Αγίου Στεφάνου Πατρών, το μεσημέρι της Πέμπτης.

Σύμφωνα με το tempo24.news, αποχωρώντας από το σωφρονιστικό κατάστημα ο Νίκος Παλαιοκώστας επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο της δικηγόρου του Βασιλικής Αλεξανδροπούλου, η οποία τον μεταφέρει στα Τρίκαλα. Φορούσε ένα καπέλο και κρατούσε στα χέρια του το αποφυλακιστήριο.

Νίκος Παλαιοκώστας αποφυλάκιση

Ο 61χρονος αναμένεται να εκτίσει (κατ’ οίκον) το υπόλοιπο της ποινής του, στο πατρικό του σπίτι στο χωριό Μοσχόφυτο. Όπως προβλέπει το βούλευμα του αρμόδιου Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κοζάνης, θα έχει τη δυνατότητα εξόδου δύο την εβδομάδα προκειμένου να υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση.

Νίκος Παλαιοκώστας αποφυλάκιση 2

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Κοζάνης έκανε δεκτή αίτηση αποφυλάκισης που κατέθεσε ο κρατούμενος τον περασμένο Αύγουστο, επικαλούμενος σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η «συμμορία των πέντε»

Ο Νίκος Παλαιοκώστας είχε εμπλακεί σε σειρά ληστειών με την αποκαλούμενη «συμμορία των πέντε» στην οποία μετείχε και ο αδελφός του. Στην ομάδα αποδίδονται περίπου 16 ληστείες τραπεζών σε όλη την χώρα, την περίοδο 1990-1995. Στις 15 Δεκεμβρίου 1995 τα δύο αδέλφια, με ένα ακόμη μέλος της ομάδας, απήγαγαν τον γνωστό βιομήχανο Αλέξανδρο Χαΐτογλου, τον οποίο, αφού πήραν λύτρα δεκάδες εκατομμύρια δραχμές, άφησαν ελεύθερο λίγες ημέρες μετά.

Νίκος Παλαιοκώστας αποφυλάκιση 3

Ο Νίκος Παλαιοκώστας συνελήφθη ως καταζητούμενος δραπέτης το 2006 στον Παρνασσό, σε μπλόκο της Αστυνομίας. Ήταν κρατούμενος των φυλακών Αγίου Στεφάνου για περίπου 16 χρόνια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ