Αποφυλακίστηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης – “Θα δικαιωθώ στο Εφετείο και θα αποκατασταθεί η αλήθεια”

Ο Δημήτρης Λιγνάδης πέρασε την πύλη εξόδου των φυλακών Κορυδαλλού.

Ο γνωστός σκηνοθέτης και ηθοποιός βρήκε το ποσό των 30 χιλιάδων ευρώ που ήταν το ύψος της εγγύησης και το μεσημέρι της Πέμπτης, λίγο μετά τις 14:00, βγήκε από τη φυλακή.

Λίγο νωρίτερα, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Μαρία Γκανέ με επείγουσα παραγγελία της ζήτησε να της διαβιβαστούν άμεσα τα πρακτικά και η χθεσινή  απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τον Δημήτρη Λιγνάδη προκειμένου να μελετηθεί το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης.

Δημήτρης Λιγνάδης: Πεπεισμένος ότι θα δικαιωθεί στο Εφετείο

Έπειτα από 17 μήνες προφυλάκισης και την επομένη της καταδίκης του χωρίς ελαφρυντικά σε 12 χρόνια για δυο βιασμούς, ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Συνοδευόμενος από τον συνήγορό του, Αλέξη Κούγια, ο Δημήτρης Λιγνάδης εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η κοινή γνώμη εξαπατήθηκε και πως ο ίδιος θα δικαιωθεί στο Εφετείο.

«Δεν είναι η στιγμή να πω πολλά. Ποτέ δεν πίστευα ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα παρασυρθεί όπως και δεν παρασύρθηκε όπως ίσως να παρασύρθηκε μέρος της κοινωνίας. 1,5 χρόνο -συγγνώμη για τη λαϊκή έκφραση- έπαιζαν μπάλα μόνοι τους. Τώρα δικαιούμαι να μιλήσω κι εγώ. Πιστεύω θα δικαιωθώ στο Εφετείο και θα αποκατασταθεί η αλήθεια» είπε αρχικά ο Δημήτρης Λιγνάδης ενώ στη συνέχεια ευχαρίστησε τον δικηγόρο του. «Ευχαριστώ από την ψυχή μου τον Αλέξη Κούγια και τους συνεργάτες του. Με βοήθησε και με βοηθάει. Είμαι πολύ τυχερός που τον γνώρισα και ως άνθρωπο και ως δικηγόρο», είπε.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ