Απόφαση “ανάσα” για υπερχρεωμένο ιερέα

Απόφαση “ανάσα” για υπερχρεωμένο ιερέα

 

Απόφαση “ανάσα” για υπερχρεωμένο δανειολήπτη στην Κρήτη. Η υπαρ.768/2013 απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων,αφορά σε ιερωμένο δανειολήπτη που είναι χρεωμένος σε τέσσερις Τράπεζες  με έξι Τραπεζικές συμβάσεις  συνολικού ύψους χρέωσης 116.291.95 Ευρώ.

 

Ο εν λόγω ιερέας έκανε χρήση των ευεργετικών διατάξεων του ν.3869/2010,  καθοδηγούμενος  συμβουλευτικά αλλά και εξωδικαστικά από την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, της οποίας είναι μέλος και εν συνεχεία, καταθέτοντας σχετική αίτηση στο Ειρηνοδικείο Χανίων, με συνεργαζόμενο δικηγόρο με την ΄Ενωση.

Επί της ουσίας της υπόθεσης και σύμφωνα με την Ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, πρόκειται, για υπόθεση που είχε  προσδιοριστεί η  ημερομηνία της δημόσιας συνεδρίασης του δικαστηρίου αλλά, λόγω ασθενείας του πληρεξουσίου δικηγόρου,  ο ιερέας ζήτησε αναβολή της συζήτησης  της υπόθεσης αυτής .

Το δικαστήριο όχι μόνο ανέβαλε την συζήτηση της υπόθεσης ,αλλά και χορήγησε     αυτεπαγγέλτως προσωρινή  διαταγή , η οποία είχε τα εξής ωφελήματα για τον δανειολήπτη ιερέα :

Η Προσωρινή Διαταγή

1)Απαγορεύει στις Τράπεζες  μέχρι τη συζήτηση της αίτησης, 

Τη λήψη κάθε καταδιωκτικού μέτρου κατά του δανειολήπτη

2)Διατηρεί τη πραγματική και νομική κατάσταση του συνόλου της περιουσίας  του ιερωμένου και όχι μόνο την πρώτη κατοικία

3)Ρυθμίζει τις μηνιαίες χρηματικές καταβολές των δόσεων, σύμφωνα με το μπορώ του ιερέα

4)Ορίζει στους εγγυητές να μη καταβάλλουν δόσεις ,μόνο εάν οι δόσεις  του  πρωτοφειλέτη  γίνουν υπερήμεροι

5)Προσδιορίζει  και επιμερίζει το ποσό των μηνιαίων καταβολών κατά Τράπεζα

6)Επιτρέπει στον δανειολήπτη ,χωρίς να τον υποχρεώνει, να μην καταβάλλει την μηνιαία δόση για δύο μήνες εκάστου έτους των οποίων εορτάζονται α)Το Πάσχα και β)τα Χριστούγεννα

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ