Από το Μέτσοβο στην «Vogue»

Από το Μέτσοβο στην «Vogue»

 

Στις χειροποίητες μάλλινες κάπες που ράβει στο μικρό εργαστήριό του στο Μέτσοβο υποκλίθηκαν ακόμα και οι μετρ του Pierre Cardin. Η συνεργασία του μάλιστα με το συγκεκριμένο γαλλικό οίκο απασχόλησε μέχρι και τη «βίβλο της μόδας», το περιοδικό «Vogue», το οποίο με μία εκτενή αναφορά παρουσίασε το έργο και τις φίνες δημιουργίες του Γιώργου Μπούμπα.

Ο Έλληνας δημιουργός ασχολείται αποκλειστικά με τη ραφή ελληνικών παραδοσιακών στολών από το 1956. Το όνομά του βρίσκεται πίσω από δημιουργίες που υπάρχουν σε πολλά μουσεία της χώρας, αλλά και στο Λύκειο Ελληνίδων.

Μεγάλη του αδυναμία ήταν πάντα οι μάλλινες κάπες, οι οποίες μπορεί να αποτελούν συνοδευτικό ένδυμα πολλών παραδοσιακών στολών, ωστόσο θεωρούνται οι αγαπημένες των βοσκών, που τις φορούν, προκειμένου να προστατευτούν από το κρύο τις ψυχρές μέρες του χειμώνα.

Μία τέτοιου τύπου κάπα, την οποία έφτιαξε ο 68χρονος Γιώργος Μπούμπας για Γάλλο τραπεζίτη, έγινε η αφορμή, ώστε στο εργαστήριό του να βρεθούν οι ειδικοί του οίκου μόδας Pierre Cardin και να του ζητήσουν αποκλειστική συνεργασία.

Πηγή: Espresso

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ