Από τις φυτείες ζαχαροκάλαμου στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης

Ο Τζέιμς Τατούλης είναι διεθνώς αναγνωρισμένος καρδιοχειρουργός και καθηγητής Χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης.

Η οικογένεια του ήταν ανάμεσα στους Έλληνες που αποφάσισαν να αναζητήσουν μια νέα ζωή στη “Γη της Επαγγελίας”. Ήταν μόλις 4,5 ετών όταν περνούσε με το πλοίο από τη διώρυγα του Σουέζ, με ελπίδες που σύντομα θα αποδεικνύονταν ανεδαφικές, καθώς οι αρχές τους προόριζαν για τις φυτείες ζαχαροκάλαμων στο Κουήνσλαντ.

Ο πατέρας του τελικά κατάφερε να ξεφύγει από την κατασκήνωση των μεταναστών και σύντομα βρήκε δουλειά στη Μελβούρνη. Η οικογένεια του συνέχισε τη ζωή της στην Μελβούρνη, όπου προσαρμόστηκε εύκολα.

Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, ενώ όλη η μαθητική και ακαδημαϊκή του πορεία συνοδεύτηκε από επαίνους και υποτροφίες. Πήρε το master του και το διδακτορικό του επίσης από το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης. Από το 1988 μέχρι και σήμερα είναι Διευθυντής της Καρδιοχειρουργικής στο Royal Melbourne Hospital και από το 2008 είναι καθηγητής Χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης.

Η δουλειά του στη Καρδιοθωρακική Χειρουργική είναι αναγνωρισμένη παγκοσμίως, ενώ παράλληλα είναι Ιατρικός σύμβουλος του Εθνικού Ιδρύματος Καρδιάς.

Πηγή: ellines.com

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.