Απλήρωτοι οι έκτακτοι αρχαιοφύλακες λόγω έλλειψης υπαλλήλων

Απλήρωτοι οι έκτακτοι αρχαιοφύλακες λόγω έλλειψης υπαλλήλων

Με επιστολή τους στο dikaiologitika.gr, έκτακτοι αρχαιοφύλακες καταγγέλλουν ότι παρά το γεγονός πως έχουν αποχωρήσει από την εργασία τους στις 31 Οκτωβρίου 2014 δεν έχουν πληρωθεί ακόμη τις εξαιρέσιμες αμοιβές τους. Πρόκειται για τις αμοιβές που αφορούν την εργασίας τους πέραν του πενθημέρου.

Μάλιστα, όπως επισημάνουν στην καταγγελία τους ο λόγος που δεν τους καταβάλλονται τα χρήματά τους, παρά το γεγονός ότι έχουν εγκριθεί, οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει υπάλληλος στο ΥΠ.ΠΟ.Α για να βγάλει τα χρηματικά εντάλματα, αφού αυτή την εργασία έκαναν συμβασιούχοι υπάλληλοι που αποχώρησαν με τη λήξη της σύμβασής τους.

 

Το πλήρες κείμενο της καταγγελίας των Αρχαιοφυλάκων:

 

«Είμαστε έκτακτοι Αρχαιοφύλακες που εργαστήκαμε από την 1η Απριλίου έως 31η Οκτωβρίου .Στη σύμβαση προβλέπονταν και εξαιρέσιμα, όπως λέγονται τα έξτρα (αργίες κτλ). Πήραμε το Σεπτέμβρη το πρώτο τρίμηνο και έκτο τε τίποτα. Η είδηση είναι όμως πως το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (Τ.Α.Π.Α) από το οποίο πληρωνόμαστε αυτά τα χρήματα, όπως μας πληροφόρησε η αρμόδια υπάλληλος, διαθέτει τα χρήματα και έχει εγκριθεί το δίμηνο Ιουλίου και Αυγούστου – με ελεγμένα όλα τα χαρτιά, όπως μας είπε η ίδια-, όμως δεν υπάρχει υπάλληλος να βγάλει τα εντάλματα γιατί αυτή η εργασία γίνεται από συμβασιούχους που έληξε η σύμβασή τους!!

Δεν είμαστε μόνο εμείς οι δικαιούχοι καθώς πολλαπλασιάζονται οι εφορείες αρχαιοτήτων που απασχολούσαν υπαλλήλους το περασμένο επτάμηνο σε όλα τα μουσεία της χώρας και όπως πληροφορηθήκαμε φεύγει και η αρμόδια υπάλληλος σε ένα μήνα!!! Δηλαδή τα λεφτά είναι εγκεκριμένα και δεν στέλνει κάποιον το υπουργείο να βγάλει τα εντάλματα !!! Και αυτά τα χρήματα είναι αρκετά ειδικά αυτή την εποχή που είμαστε άνεργοι!!».

 

Πηγή: dikaiologitika.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ