Απίστευτο. Ντόπα για τις εξετάσεις

Απίστευτο. Ντόπα για τις εξετάσεις

Είναι μια πραγματικότητα. Όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι, υποψήφιοι φοιτητές, λίγο πριν τις εξετάσεις για το πανεπιστήμιο, ντοπάρονται με διάφορα χάπια ή ψυχοφάρμακα για να αυξήσουν τις ικανότητες μνήμης και συγκέντρωσης τους. Το κακό μάλιστα στις ΗΠΑ και στην Αγγλία έχει παραγίνει και οι αρχές προσανατολίζονται σε μια μορφή αντι-ντοπινγκ κοντρόλ σε όλους τους φοιτητές για να διαπιστώσουν ποιος ντοπάρεται και ποιος όχι. Διαβάστε τι ακριβώς συμβαίνει…

Σύντομα, οι φοιτητές μπορεί να υποχρεωθούν να περνάνε από ένα είδος ελέγχου «αντι-ντόπινγκ», προτού δώσουν εξετάσεις, προκειμένου να φανεί αν έχουν «ντοπάρει» τον εγκέφαλό τους με τα ειδικά χάπια που τονώνουν τις νοητικές ικανότητές τους, αποκτώντας έτσι αθέμιτο πλεονέκτημα έναντι των συμφοιτητών τους που δεν έχουν πάρει τέτοια φαρμακευτικά σκευάσματα.

Το ζήτημα αναδεικνύει μια νέα βαρυσήμαντη επιστημονική έκθεση -με τίτλο «Ανθρώπινη βελτίωση και το μέλλον της εργασίας»- που παρουσίασαν από κοινού τέσσερις κορυφαίοι επιστημονικοί φορείς της Βρετανίας, η Βασιλική Εταιρία (Επιστημών), η Βασιλική Ακαδημία Ιατρικών Επιστημών, η Βρετανική Ακαδημία και η Βασιλική Ακαδημία Μηχανικών.

Μια δειγματοληπτική έρευνα του έγκριτου επιστημονικού περιοδικού “Nature” έδειξε ότι, μεταξύ των 1.400 συμμετεχόντων ερευνητών από 60 χώρες, ένας στους πέντε περίπου χρησιμοποιούν τέτοια φάρμακα όχι για ιατρικό σκοπό, αλλά αποκλειστικά για να «ντοπάρουν» τον εγκέφαλό τους.

 

Πηγή: iatropedia.gr

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ