Απερρίφθη το αίτημα αποφυλάκισης του Λεμούσια

Στις φυλακές θα παραμένει ο τέως γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Λεμούσιας, καθώς το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών απέρριψε ��ο αίτημά του να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής που επιβλήθηκε σε βάρος του για την πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης στα ταμεία του δήμου.

Ο Μ. Λεμούσιας ζητούσε να αποφυλακιστεί μέχρι να αποφανθεί ο Άρειος Πάγος επί της αιτήσεως αναίρεσης που υπέβαλε κατά της δικαστικής απόφασης του Εφετείου, που τον καταδίκασε τον περασμένο Ιούλιο σε κάθειρξη 13 ετών και 5 μηνών. Εκτός από την προσφυγή του στον Άρειο Πάγο, ο τέως γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης επικαλέστηκε σοβαρότατα προβλήματα υγείας, τονίζοντας ότι λόγω του εγκλεισμού του η κατάσταση της υγείας του επιβαρύνεται ακόμη περισσότερα, ενώ έκανε λόγο για απαράδεκτες συνθήκες κράτησης, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ακόμη, ο υπερασπιστής του ανέφερε ότι ο Μ. Λεμούσιας συμπληρώνει στο τέλος του έτους 4,5 χρόνια εγκλεισμού, δηλαδή θα έχει εκτίσει το 1/3 της πραγματικής ποινής, και με το νέο νόμο, όπως πρόσθεσε, ο εντολέας του θα αποφυλακιστεί.

Οι παραπάνω ισχυρισμοί όμως δεν έγιναν αποδεκτοί από το δικαστήριο, που υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, απορρίπτοντας το αίτημα αποφυλάκισης. Μετά την ετυμηγορία, ο Μ. Λεμούσιας, απευθυνόμενος στο δικαστήριο είπε ότι σέβεται απολύτως την απόφαση και παρότι δεν νοιώθει κακία ή πικρία, σημείωσε ότι αισθάνεται «πόνο και θλίψη». «

Διαβάστε επίσης.

Στη φυλακή οδηγείται ο “δράκος” του Facebook

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ