Απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί – Πραγματοποιούν συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας

Έξω από το υπουργείο Υγείας έχουν συγκεντρωθεί από τις 12 το μεσημέρι οι νοσοκομειακοί γιατροί διαμαρτυρόμενοι για τις “τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές”. Ζητούν μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, λέγοντας ότι “διανύουμε το δεύτερο κύμα πανδημίας” και δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν σε όλες τις απαιτούμενες ανάγκες. Παράλληλα, ζητούν αύξηση των κλινών στις ΜΕΘ αλλά και αύξηση του εξοπλισμού. Γιατροί ανέφεραν στον ΑΝΤ1 ότι στον “Ευαγγελισμό” έχουν γεμίσει με ασθενείς που νοσηλεύονται με COVID-19 κα ζητούν επαναληπτικά τεστ στην υγεία και την πρόνοια.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) είχε προγραμματίσει 24ωρη πανελλαδική απεργία για σήμερα Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου ενώ είχε τονίσει πως “με ελάχιστες προσλήψεις συμβασιούχων με ημερομηνία λήξης” και «μετακινήσεις προσωπικού και υποδομών από το ένα τμήμα στο άλλο, από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, από τα Κέντρα Υγείας στα Νοσοκομεία, με “εντέλλεσθε” για 10 και 15 εφημερίες τον μήνα» δεν θωρακίζεται το δημόσιο σύστημα υγείας.

Η Ομοσπονδία εκτιμούσε ότι βρισκόμαστε “μόλις στην αρχή του δεύτερου κύματος και το, έτσι και αλλιώς, τραγικά υποστελεχωμένο δημόσιο σύστημα υγείας “ζορίζεται”, αναφέροντας ότι “το 67% των κλινών ΜΕΘ για Covid-19 είναι ήδη κατειλημμένες και τα δύσκολα είναι μπροστά”. Παράλληλα, στην ανακοίνωσή της έκανε λόγο για “αυξομείωση των διαθέσιμων απλών κλινών και κλινών ΜΕΘ για Covid-19, ξαναμοίρασμα της τράπουλας σε βάρος της αντιμετώπισης άλλων ασθενειών» και για «οn-off στην τακτική λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων για τα υπόλοιπα νοσήματα, μετατροπή του συστήματος υγείας σε σύστημα μιας νόσου με ολέθριες επιπτώσεις για την υγεία των ασθενών”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ