Απειλεί σπίτια η φωτιά στην Μεσαρά

Απειλεί σπίτια η φωτιά στην Μεσαρά

Ανεξέλεγκτη μαίνεται στην περιοχή της Μεσαράς Ηρακλείου η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε περίπου στις 12:00 το μεσημέρι, πάνω από το χωριό Αληθινή, απέναντι από τις Μοίρες. Λίγο πριν τις 5.30 το απόγευμα  χτύπησαν οι καμπάνες στο Αντισκάρι, προκειμένου να απομακρυνθούν οι κάτοικοι.

Στο σημείο έσπευσε μεγάλη πυροσβεστική δύναμη, ωστόσο πνέουν ισχυροί άνεμοι που καθιστούν πολύ δύσκολες τις  προσπάθειες περιορισμού της φωτιάς, η οποία βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από σπίτια.

Στη μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχτεί δεκάδες πυροσβέστες με 19 οχήματα, τα πυροσβεστικά ελικόπτερα από Ηράκλειο και Χανιά, υδροφόρες του Δήμου Φαιστού, Εθελοντές Σαμαρείτες και κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι αγωνιούν για τις περιουσίες τους.

Η φωτιά απείλησε την Πόμπια , ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν οτι οι φλόγες έφτασαν και κοντά στον οικισμό Πηγαϊδάκια και έχουν υποστεί ζημιές θερμοκήπια και άλλες αγροτικές και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις . Οι κάτοικοι βλέπουν έντρομοι τη φωτιά να απειλεί τα σπίτια τους και καταγγέλλουν στο ότι δεν υπάρχει η απαιτούμενη βοήθεια από τις δυνάμεις πυρόσβεσης.

 

Πηγή: cretalive.gr

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ