Απάτη με φαρμακευτικό σκεύασμα στο «όνομα» της Ματίνας Παγώνη – Τι είπε στο enikos.gr η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ

Απάτη στο «όνομα» της Ματίνας Παγώνη έχουν στήσει επιτήδειοι προκειμένου να παραπλανήσουν ασθενείς και καταναλωτές. Το όνομα της προέδρου της ΕΙΝΑΠ χρησιμοποιείται χωρίς τη συγκατάθεσή της για τη διαφήμιση και προώθηση του φαρμακευτικού σκευάσματος που φέρει την ονομασία «fungent».

Η ίδια καταγγέλλει ότι γίνεται προσπάθεια εξαπάτησης η οποία επιχειρείται με την παράνομη εκμετάλλευση της επαγγελματικής της φήμης και αξιοπιστίας και επειδή θέλει να διαφυλάξει τη δημόσια υγεία, μέσω του δικηγόρου της, Γιάννη Καρούζου κατέθεσε μήνυση προς τις αρμόδιες Αρχές ώστε η ΕΛ.ΑΣ. και η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να διερευνήσουν την υπόθεση και να αποδοθούν οι ποινικές ευθύνες σε κάθε υπεύθυνο.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος της, αναφέρεται ότι «συστήνεται η προσοχή καθώς η κα Παγώνη ουδέποτε έχει παραχωρήσει συνέντευξη αναφορικά με την αποτελεσματικότητα του εν λόγω προϊόντος, ενώ ουδόλως έχει αναμειχθεί στην προώθηση και πώλησή του. Επρόκειτο για διαφήμιση προϊόντος με απατηλά μέσα, με δημοσίευση κατασκευασμένης συνέντευξης, την οποία ουδέποτε παραχώρησε η εντολέας μου, αλλά και με χρήση προσωπικών φωτογραφιών της, οι οποίες έχουν χρησιμοποιηθεί για προωθητικού σκοπούς χωρίς τη γνώση και συναίνεσή της».

Η Ματίνα Παγώνη μιλώντας στο enikos.gr, τόνισε ότι «θεωρώ απαράδεκτο να χρησιμοποιούν τα ονόματα επιστημόνων για να πουλήσουν πάσης φύσεως σκευάσματα. Προχώρησα σε μήνυση και ενημέρωσα και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς τέτοιες καταστάσεις δεν μπορούν να μένουν έτσι, χωρίς τιμωρία».

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ πρόσθεσε ότι “είναι τραγικό να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Λυπάμαι πολύ. Δεν μπορούν κάποιοι να χρησιμοποιούν ονόματα για να αποκομίζουν κέρδη”, ενώ συμβούλευσε τους καταναλωτές να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί και να μην αγοράζουν σκευάσματα χωρίς να ρωτούν πρώτα τους θεράποντες γιατρούς τους”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του δικηγόρου της

Η ανακοίνωση του δικηγόρου της κα Παγώνη, Γιάννη Καρούζου αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

«Με την ιδιότητα μου ως πληρεξουσίου δικηγόρου της κα Ματίνας Παγώνη, ανακοινώνω ότι η ίδια ουδόλως σχετίζεται με τη διαφήμιση και αγορά φαρμακευτικού σκευάσματος – προϊόντος με ονομασία «fungent».

Συστήνεται η προσοχή στο σύνολο των καταναλωτών καθώς η κα Παγώνη, ουδέποτε έχει παραχωρήσει συνέντευξη αναφορικά με την αποτελεσματικότητα του εν λόγω προϊόντος, ενώ ουδόλως έχει αναμειχθεί στην προώθηση και πώληση του. Επρόκειτο για διαφήμιση προϊόντος με απατηλά μέσα, με δημοσίευση κατασκευασμένης συνέντευξης, την οποία ουδέποτε παραχώρησε η εντολέας μου αλλά και με χρήση προσωπικών της φωτογραφιών, οι οποίες έχουν χρησιμοποιηθεί για προωθητικούς σκοπούς χωρίς τη γνώση και τη συναίνεσή της. Η ίδια καταγγέλλει την εξαπάτηση των καταναλωτών και των ασθενών, η οποία επιχειρείται με την παράνομη εκμετάλλευση της επαγγελματικής της φήμης και αξιοπιστίας, που έχουν αποκτηθεί με προσωπικό μόχθο, αφοσίωση στην ιατρική επιστήμη και λειτούργημα και αυταπάρνηση στην υπηρεσία της δημόσιας υγείας.

Επιχειρείται παρανόμως εκμετάλλευση της εμπιστοσύνης που η κα Παγώνη χαίρει από το σύνολο των ασθενών της  και γίνεται προσπάθεια καπηλείας της επαγγελματικής και επιστημονικής της  πορείας και αξιοπιστίας. Για το λόγο αυτό για τη διαφύλαξη της επαγγελματικής της φήμης και κύρους της αλλά και για την προστασία των ασθενών και της δημόσιας υγείας, η ίδια κατέθεσε άμεσα μήνυση προς τις αρμόδιες αρχές προκειμένου η Ελληνική Αστυνομία και η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να διερευνήσει τα ανωτέρω και να αποδοθούν οι προσήκουσες ποινικές ευθύνες σε κάθε υπεύθυνο. Τέλος, η κα Παγώνη επιθυμεί να διευκρινίσει με το παρόν σε όλους τους καταναλωτές ότι η διακίνηση και η πώληση φαρμάκων μέσω διαδικτύου απαγορεύεται ρητά από την ισχύουσα νομοθεσία και η χρήση τέτοιων προϊόντων ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία, ενώ ένα φάρμακο ή σκεύασμα είναι ασφαλές, μόνο όταν έχει παραχθεί και ελεγχθεί ποιοτικά σύμφωνα με τους κανόνες που επιτηρούν οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς, και μόνο όταν διατίθεται μέσω της νόμιμης αλυσίδας διακίνησης».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ