Απατεώνας με…γαλόνια

Ως ανώτατος αξιωματικός του στρατού, αστυνομικός, πράκτορας της ΕΥΠ ή στέλεχος διαφόρων οργανισμών, εμφανιζόταν 55χρονος και εξαπατούσε διάφορα άτομα, με την υπόσχεση ότι θα τους εξασφάλιζε επιχορήγηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο άνδρας συνελήφθη χθες το πρωί, από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής, κατηγορούμενος για απάτες κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, πλαστογραφία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από καταγγελία ιδιώτη, σύμφωνα με την οποία ο 55χρονος, προσποιούμενος τον ανώτατο αξιωματικό του στρατού, ζητούσε 8.000 ευρώ για να μεσολαβήσει ώστε να λάβει επιχορήγηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι αστυνομικοί τον παγίδευσαν και τον συνέλαβαν τη στιγμή που παραλάμβανε 2.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα από τον καταγγέλλοντα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχε διαπράξει εννέα απάτες με την ίδια μέθοδο, από τις οποίες αποκόμισε συνολικά 39.650 ευρώ.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα σπίτια του 55χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν καταθετήρια τραπεζών, φωτοαντίγραφα φορολογικών δηλώσεων, αντίγραφα ταυτοτήτων και πιστοποιητικών και άλλα ατομικά έγγραφα ατόμων που είχε εξαπατήσει.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις συνεχίζεται.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ