Απάντηση κύκλων Εισαγγελέως Ελένης Ράικου σε δημοσιεύματα

«Αντί οποιουδήποτε σχολιασμού των ασύστολων ψευδών που δημοσιεύει η εφημερίδα Documento, το οποίο θα τύχει και αυτό ανάλογης δικονομικής μεταχείρισης,όπως και τα προηγούμενα άθλια δημοσιεύματα κατευθυνόμενης μερίδας του Τύπου από τον Ρασπούτιν, ανοίγει σήμερα η αυλαία των αποκαλύψεων για τη δράση του εν λόγω κυρίου και εστιάζοντας στις διαρκείς παρεμβάσεις που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας της ως Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς,όταν εκμεταλλευόμενος την πολιτική του ισχύ, με ύφος “νταβατζή ,να της υποδείξει πως πρέπει να διεκπεραιωθούν συγκεκριμένες κρίσιμες υποθέσεις απαιτώντας άλλες φορές να προβεί άμεσα στην άσκηση ποινικής δίωξης και όταν η ίδια αντέτεινε ότι δεν υπήρχαν προϋποθέσεις νόμιμης άσκησης τους,αυτός επιτακτικά και με αφόρητη πίεση έλεγε “άσκησε την και ας πάνε παρακάτω να απαλλαγούν», σημειώνουν κύκλοι της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου.

Και προσθέτουν: «Και σε άλλες περιπτώσεις προσώπων που ήθελε να εξυπηρετήσει απαιτούσε και πάλι επιτακτικά την εδώ και τώρα αρχειοθέτηση των εν λόγω δικογραφιών.Η συνέχεια θα αποκαλύψει πράγματα που ξεπερνούν τη φαντασία του μέσου ανθρώπου. Είναι βέβαιη ότι με την πάροδο του χρόνου θα ανοίξουν τα στόματα πολλών συναδέλφων της,που υπήρξαν θύματα του συγκεκριμένου. Στο χωριό της λένε:Βάλαμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα. Η ίδια έχει υπομονή και δεν βιάζεται».

Η απάντηση της εφημερίδας

“«Κύκλοι» της Εισαγγελέως Ελένης Ράικου, ανέλαβαν να κάνουν διαρροές αποκαλώντας ψευδές το δημοσίευμα του Documento. Δεν γνωρίζουμε τους κύκλους της Εισαγγελέως, καθότι στο δικό μας δημοσίευμα υπάρχει απάντηση του συζύγου της κυρίας Ράικου, ξέρουμε όμως πως για μια ακόμη φορά επιχειρεί να τετραγωνίσει τον κύκλο. Το δημοσίευμα λοιπόν του Documento λέει απλά πράγματα τα οποία είναι απολύτως αληθή:1. Το όνομα του συζύγου της Ελένης Ράικου είναι στη λίστα των γιατρών που φέρονται να έλαβαν κάποιο ποσό από τη Novartis. Το παραδέχεται και ο ίδιος αλλά λέει πως προκύπτει από συμμετοχή του σε κάποια έρευνα.2. Η συγκεκριμένη έρευνα στην οποία παραδέχεται ότι συμμετείχε, σύμφωνα με κατάθεση της προστατευόμενης μάρτυρα (η οποία όταν την έδωσε δεν γνώριζε για τη συμμετοχή του συζύγου της κυρίας Ράικου) ήταν εικονική μελέτη με πραγματικό σκοπό τον χρηματισμό γιατρών3. Οι γιατροί που περιέχονται στη λίστα την οποία παρέδωσε στην Εισαγγελία Διαφθοράς το FBI πρέπει να ελεγχθούν για τη σχέση τους με τη Novartis. Γι αυτό άλλωστε την παρέδωσε.Η απάντηση του συζύγου της κυρίας Ράικου σε όλα αυτά δημοσιεύεται στο Documento. Όπως και κάποια ερωτήματα. Για παράδειγμα:1. Γνώριζε η κυρία Ράικου όταν ερευνούσε την υπόθεση της Novartis πως ο σύζυγός της περιέχεται στη λίστα ; Αν γνώριζε γιατί δεν δήλωσε εξαίρεση αλλά συνέχισε την έρευνα;2. Γιατί το στέλεχος της Novartis το οποίο απείλησε ότι θα αυτοκτονήσει από την ταράτσα του Hilton επειδή θεωρούσε ότι τον παρακολουθούσαν ζήτησε να πάει στο σημείο η Εισαγγελέας Ράικου η οποία την εποχή εκείνη ήταν Εισαγγελέας Διαφθοράς και όχι Εισαγγελέας της Αθήνας;3. Γιατί όταν μετά από δημοσίευμα του Documento που αποκάλυπτε πως η κυρία Ράικου είχε σύμφωνα με αναφορά της Ανακρίτριας Η. Ζαμανίκα αποκρύψει στοιχεία της δικογραφίας για τον Λιακουνάκο παραιτήθηκε εμφανίζοντας τον εαυτό της θύμα για όσα ΘΑ αποκάλυπτε για τη Novartis;Τα υπόλοιπα που σχολιάζουν «οι κύκλοι της Ράικου» για παρεμβάσεις κάποιων στη Δικαιοσύνη δεν μας αφορούν αλλά μια και δημοσιεύτηκαν ας τα σχολιάσουμε. Δεχόταν η κυρία Ράικου παρεμβάσεις όσο ήταν στην Εισαγγελία Διαφθοράς και αντί να το καταγγείλει και να διατάξει και συλλήψεις το αποσιώπησε για να το θυμηθεί τώρα μετά από δύο χρόνια; Ωραία Εισαγγελέας που αντί να κάνει τη δουλειά της απειλεί και κάποιους εκβιάζει. Και αυτή και οι κύκλοι της κερδίζουν τρίγωνο Πανοράματος. Σίγουρα όχι τον τίτλο της λειτουργού της Δικαιοσύνης που δεν φοβάται και δεν κρύβεται”.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.