Αντιστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. για Γλυκά Νερά: Μετά την Καρολάιν, ο κίνδυνος ήταν τεράστιος και για το παιδί

Τις δικές του εκτιμήσεις σε σχέση με το φρικτό έγκλημα στα Γλυκά Νερά, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, διατύπωσε αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ., υποστηρίζοντας ότι η δολοφονία της Καρολάιν από τον σύζυγό της, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, δεν ήταν τυχαία και ότι ο κίνδυνος ήταν τεράστιος και για το παιδί του ζευγαριού. Σημείωσε, δε, ότι “ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος ήθελε να κλείσει το στόμα αυτής της γυναίκας”.

Σε δηλώσεις του στο ΟΡΕΝ, ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία, Α. Κασιμάτης, είπε χαρακτηριστικά ότι “δεν με απασχολεί τόσο το πώς θα μεγαλώσει η μικρή Λυδία, με απασχολεί κυρίως ότι μέσα απ’ αυτό που συνέβη κατάφερε να επιβιώσει. Γιατί η γνώμη μου είναι ότι μετά την Καρολάιν και μετά το σκυλάκι -το οποίο είναι μία άλλη τραγική φιγούρα στην όλη υπόθεση- ο κίνδυνος ήταν τεράστιος και για το παιδί. Γιατί, κάποιος άνθρωπος που βιώνει το πέρασμα στην πράξη, σε ό,τι αφορά το έγκλημα, ουσιαστικά μεταφέρει ένα τεράστιο φορτίο εξωστρεφόμενης επιθετικότητας στο πρόσωπο που θανατώνει. Και βέβαια ο τρόπος που έγινε αυτή η θανάτωση είναι τρόπος μιας ασυνείδητης επιλογής, πάρα πολύ βίαιης. Υπήρχαν πάρα πολλοί τρόποι να θανατωθεί η Καρολάιν. Όπως άλλωστε χιλιάδες άλλους τέτοιους τρόπους έχουν εφεύρει οι κατά καιρούς γυναικοκτόνοι στην Ελλάδα και αλλού. Η επιλογή του στραγγαλισμού ή του πνιγμού είναι μία ιδιαίτερα ειδεχθής επιλογή”. Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι δεν υπήρχε βρασμός, όπως υποστηρίζει ο συζυγοκτόνος.

“Πραγματικός και συμβολικός ο τρόπος θανάτου της Καρολάιν”

“Θεωρώ ότι η Καρολάιν δεν πέθανε τυχαία”, είπε στη συνέχεια ο κ. Κασιμάτης, εξηγώντας στη συνέχεια: “Νομίζω ότι ο τρόπος του θανάτου της είναι και πραγματικός και συμβολικός. Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος ήθελε να κλείσει το στόμα αυτής της γυναίκας. Εκεί μένω εγώ. Και το έκανε και πραγματικά και συμβολικά…”. “Η γνώμη μου είναι ότι εάν η Καρολάιν έφευγε από το σπίτι θα είχε να πει σε κάποιους πράγματα, τα οποία ο δράστης είναι σαφές ότι φοβόταν εξαιρετικά”, διευκρίνισε στη συνέχεια. Καταλήγοντας, ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία εκτίμησε ότι ο πιλότος είχε διάθεση να ελέγξει από κάθε πλευρά οτιδήποτε βίωνε η Καρολάιν, ό,τι έλεγε και όπου το έλεγε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ