Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου: Είναι δεδομένο ότι υποκινούνται οι κινητοποιήσεις μεταναστών – ΒΙΝΤΕΟ

“Αγωνιζόμαστε, προσπαθούμε” είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου, Α. Χατζηκομνηνός αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στο νησί μιλώντας στην εκπομπή”Καλημέρα Ελλάδα”. Επέμεινε, επίσης, στις δηλώσεις που έκανε ότι μετά την επίσκεψη του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις των προσφύγων-μεταναστών.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: “Είναι δεδομένο ότι οι άνθρωποι αυτοί καθοδηγούνται από ΜΚΟ και αλληλέγγυους. Αυτό όσοι ζούμε στη Μυτιλήνη το βλέπουμε. Ακόμη και στις διαδηλώσεις που κάνουν, συνοδεύονται περιμετρικά από αντίστοιχους δικούς μας Έλληνες ή ξένους μέλη ΜΚΟ και αλληλέγγυων, οι οποίοι τους κατευθύνουν πού θα πάνε, έχουν με φωτογραφικές μηχανές, κλείνουν τους δρόμους, και δημιουργούν τα προβλήματα που δημιουργούν. Οπότε είναι δεδομένο ότι υποκινούνται αυτές οι συγκεκριμένες κινητοποιήσεις”.

Για τους αλληλέγγυους σημείωσε “έρχονται από παντού. Την άλλη φορά είπα ότι δεν είναι δυνατόν μετά την επίσκεψη του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στο ΚΥΤ της Μόριας να έχουμε αμέσως μετά την επόμενη ημέρα αυτήν την τραγική κατάσταση μέσα στη Μυτιλήνη που αποκόπηκε παντελώς. Δεν λειτουργούσε τίποτα. Κανείς δεν μπορούσε να πάει ούτε στο νοσοκομείο…”.

Και πρόσθεσε: “Πιστεύω ότι δεν μπορεί να ήταν τυχαίο το συγκεκριμένο γεγονός, αυτό μπορεί να το κρίνει όποιος μας ακούει. Όλοι εδώ πιστεύουν ότι Δεν ήταν τυχαία τα τα δύο αυτά γεγονότα, η επίσκεψη και την επόμενη ημέρα όλες αυτές οι διαδηλώσεις σε βάρος της κοινωνίας που τους έχει υποδεχθεί όλα αυτά τα χρόνια, που τους έχει φιλοξενήσεις, που τους έχει στηρίξει και που ποτέ δεν κατάλαβαν ότι πρέπει να μας οφείλουν αν μη τι άλλο ευγνωμοσύνη”.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ