Αντιμέτωπος με ισόβια ο δολοφόνος του Σεργιανόπουλου

Αντιμέτωπος με ισόβια ο δολοφόνος του Σεργιανόπουλου

Σκηνές από τη δολοφονία του γνωστού ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου αναβιώνουν από χθες στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας.

Στο εδώλιο κάθεται ο Γεωργιανός Δαβίδ Μουρτινέλι, ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε με 21 μαχαιριές το θύμα μέσα στο σπίτι του, στο Παγκράτι, τον Ιούνιο του 2008.

Ο δράστης, ο οποίος έχει ομολογήσει την αξιόποινη πράξη που του αποδίδεται, σε πρώτο βαθμό είχε κριθεί ένοχος και κατά πλειοψηφία τότε, τα μέλη του δικαστηρίου τού είχαν αναγνωρίσει το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.

Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα να «σπάσουν» τα ισόβια, ποινή με την οποία κινδύνευε να τιμωρηθεί ο κατηγορούμενος, και να καταδικαστεί τελικά σε κάθειρξη 20 ετών και 10 μηνών.

Ωστόσο, μετά την καταδίκη ο εισαγγελέας άσκησε έφεση υπέρ του νόμου, με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να δικάζεται από μηδενική βάση και αν οι δικαστές και οι ένορκοι του Δευτεροβάθμιου Κακουργιοδικείου δεν αναγνωρίσουν στο πρόσωπό του το ίδιο ή άλλο ελαφρυντικό, βρίσκεται και πάλι αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο να τιμωρηθεί με ισόβια κάθειρξη.

 

Πηγή: tanea.gr       

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ