Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: «Τα όνειρα δεν έχουν να κάνουν με την ηλικία» λέει η μητέρα της

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, αποτελεί ένα από τα πρόσωπα των ημερών ύστερα από το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στα 35χλμ βάδην του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου.

Η μητέρα της σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ δεν έκρυψε την ευτυχία της για την δικαίωση των κόπων της 38χρονης αθλήτριας.

Η κ. Γιώτα από το τσιπουράδικο που διατηρεί η οικογένεια στην Καρδίτσα δηλώνει πολύ περήφανη γι’ αυτό που έκανε η κόρη της, χαρακτηρίζοντας την πρωτιά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Μόναχο ως «κατόρθωμα».

Αναφερόμενη στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η 38χρονη αθλήτρια στην πορεία προς την επίτευξη του στόχου της η κ. Γιώτα Ντρισμπιώτη δήλωσε ότι «όταν θέλεις κάτι πολύ το κατορθώνεις. Η Αντιγόνη ήθελε πάρα πολύ να συνεχίσει και το θέλει ακόμα».

Περιγράφοντας το πώς βίωσαν τον τερματισμό του αγώνα των 35 χλμ. βάδην η μητέρα της αθλήτριας εξιστόρησε ότι παράτησε τις κατσαρόλες και τα τηγάνια και αφοσιώθηκε στην συγκλονιστική προσπάθεια της Αντιγόνης. Εκεί, στο τσιπουράδικο της μητέρας της, «Το Στέκι της Γιώτας» το χρυσό μετάλλιο πανηγυρίστηκε περισσότερο από οπουδήποτε.

«Μαζί με την Αντιγόνη είμαστε εδώ από το 1991 και στηρίζουμε τη μαμά» δήλωσε η Κωνσταντίνα, αδελφή της αθλήτριας που είδε και αυτή από την τηλεόραση τον άθλο της αδελφής της.

Μιλώντας για τον ηλικιακό ρατσισμό που βίωσε η αδελφή της, στερώντας της ταυτόχρονα τη βοήθεια σε χορηγούς και έσοδα από την Ομοσπονδία, η Κωνσταντίνα Ντρισμπιώτη ήταν αποκαλυπτική: «Δυστυχώς η στήριξη από την Πολιτεία δεν ήταν πολύ ενεργή τα τελευταία χρόνια». Και όπως είπε η ηλικία των 38 ετών της στέρησε το δικαίωμα να ενταχθεί στο πρόγραμμα «Υιοθετώ έναν αθλητή».

Ωστόσο, όπως δήλωσε «η Αντιγόνη δεν το έβαλε κάτω. Στεναχωρήθηκε αλλά ξέρει τις δυνατότητές της και απέδειξε ότι μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά. Τα όνειρα δεν έχουν να κάνουν με την ηλικία. Μπορείς να τα πραγματοποιήσεις όσο χρονών και να είσαι».

Ο διάλογος μετά το χρυσό

Σύμφωνα με την μητέρα της το πρόγραμμα της κόρης της που εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση εστίασης και προπονείται ταυτόχρονα είναι εξαιρετικά δύσκολο.

«Το πρωί, 8.00 – 10.00 πάει στην προπόνησή της, στις 11 το πρωί έρχεται στο μαγαζί. Αν προλάβει φεύγει για την απογευματινή προπόνηση διαφορετικά την κάνει τα μεσάνυχτα. Αυτή είναι η ρουτίνα της». Όπως αποκάλυψε ο μεταξύ τους διάλογος μετά το πολυπόθητο χρυσό μετάλλιο ήταν «έλα μαμά – Έλα παιδάκι μου» μια και η συγκίνηση δεν τους επέτρεπε κάτι περισσότερο. «Η μία βοηθάει την άλλη, νοιάζεται την άλλη και όλες μαζί κάνουμε μια ωραία ομάδα», συμπλήρωσε η μητέρα της Πρωταθλήτριας Ευρώπης.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.