Αντιδρούν για τις διαγραφές διοικητικών υπαλλήλων

Αντιδρούν για τις διαγραφές διοικητικών υπαλλήλων

 

Τη βαθιά του αγανάκτηση του για τη διαγραφή διοικητικών υπαλλήλων των ελληνικών ΑΕΙ από το Μητρώο Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου, που εργάζονται με σχέση Ιδιωτικού Δικαίου, εκφράζει το προεδρείο της Συνόδου Πρυτάνεων, με ανακοίνωση που υπογράφει ο προεδρεύων, πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Γ. Παναγιωτάκης.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων, η διαγραφή γίνεται «σε μια εποχή όπου η οικονομική κρίση έχει πλήξει βαθύτατα την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της χώρας διασαλεύοντας παράλληλα και τα θεμέλια της κοινωνίας μας».

Η Σύνοδος των Πρυτάνεων απευθύνει έκκληση προς την πολιτεία «για την άμεση άρση της κατάφορης αυτής αδικίας και την πλήρη και ταχεία αποκατάσταση της εργασιακής ασφάλειας των εργαζομένων».

Με  άλλη ανακοίνωσή του το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων, μετά και από τους βανδαλισμούς στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, την προηγούμενη Δευτέρα από τρεις κουκουλοφόρους, καταγγέλλει τα φαινόμενα βίας τα οποία, όπως τονίζει, «πυκνώνουν ανησυχητικά το τελευταίο διάστημα κατά των πανεπιστημίων και των πρυτανικών αρχών τους και εκφράζει τη βαθιά ανησυχία του προς τη πολιτεία».

 

Διαβάστε επίσης:

Οι Πρυτάνεις καταγγέλλουν τον Μανιτάκη

Αντιδρούν στην απόφαση Μανιτάκη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ