Αντιδράσεις για την αστυνομική επιχείρηση στα Πετρέλαια Καβάλας – Τα βίντεο των εργαζομένων, η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η επιχείρηση που πραγματοποίησε η αστυνομία στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της KAVALA OIL στην Καβάλα, όπου ήταν συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι, τα ξημερώματα της Τρίτης. Όπως μετέδωσε η proininews.gr, οι αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν από διάφορα σημεία στο εργοστάσιο αφού έκοψαν την περίφραξη, τη στιγμή που στον πύργο του εργοστασίου ήταν συγκεντρωμένοι περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι, οι οποίοι δίνουν αγώνα ενάντια στις απολύσεις. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, η αστυνομία προχώρησε σε 10 συλλήψεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ., το μεσημέρι της Δευτέρας, εκπρόσωπος της εταιρείας ENERGEAN KAVALA κατέθεσε μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας για Έκθεση σε Κίνδυνο, Ψευδή Καταμήνυση και Συκοφαντική Δυσφήμηση κατά του προέδρου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων της εν λόγω εταιρείας. Παράλληλα ζήτησαν και τη συνδρομή της Αστυνομίας για τους επιτραπεί η είσοδος στον χώρο των εγκαταστάσεων. Η εισαγγελική αρχή ήταν ενήμερη καθ’ όλη τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, σημειώνει η ΕΛ.ΑΣ., που αναφέρει ότι εργαζόμενοι “επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών με δύο πυροσβεστικά οχήματα κάνοντας χρήση νερού και αφρού, ενώ κάποιοι εξ αυτών πετούσαν πέτρες και μπουλόνια με χρήση αυτοσχέδιων σφενδόνων. Επιπλέον προέβησαν σε σκοπούμενη διαρροή υδρόθειου το οποίο είναι επικίνδυνο για την ανθρώπινη ζωή και δημόσια υγεία”.

Καβάλα επεισόδια

Η Energean ανακοίνωσε ότι “με την παρέμβαση της Αστυνομίας έπειτα από ενημέρωση και των εισαγγελικών αρχών της Καβάλας, έληξε το πρωί της Τρίτης 21 Δεκεμβρίου 2021 η κατάληψη των εγκαταστάσεων του Πρίνου από μέλη του Σωματείου των εργαζομένων και η διοίκηση της Energean έχει εγκατασταθεί πλέον στα γραφεία της”.

Τα όσα συνέβησαν τα ξημερώματα στην Καβάλα, έχουν προκαλέσει την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ενώ και η ΓΣΕΕ κάνει λόγο για “ανεπίτρεπτη αστυνομική επιχείρηση” και ζητά από τη διοίκηση της εταιρείας Εnergean “να αλλάξει ρότα και να εγκαταλείψει τις μέχρι τώρα πρακτικές και μεθοδεύσεις της”.

Καβάλα: Δείτε βίντεο που δημοσίευσε το Σωματείο των εργαζόμενων
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την αστυνομική επιχείρηση στο εργοστάσιο

Σε σχετική ανακοίνωση για τα όσα συνέβησαν στην Καβάλα, η ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνει τα εξής:

“Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανακοινώνεται ότι την 20-12-2021 και ώρα 14:00, εκπρόσωπος της εταιρείας ENERGEAN KAVALA κατέθεσε μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας για Έκθεση σε Κίνδυνο , Ψευδή Καταμήνυση και Συκοφαντική Δυσφήμηση κατά του προέδρου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων της εν λόγω εταιρείας. Παράλληλα ζήτησαν και τη συνδρομή της Αστυνομίας για τους επιτραπεί η είσοδος στον χώρο των εγκαταστάσεων.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης για την οποία ήταν ενήμερη καθ’ όλη την διάρκειά της η οικεία εισαγγελική αρχή, οι αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν από τρία σημεία εντός των εγκαταστάσεων ENERGEAN KAVALA , μέσα στις οποίες ήταν συγκεντρωμένοι περίπου εκατόν είκοσι (120) εργαζόμενοι, οι οποίοι επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών με δύο (2) πυροσβεστικά οχήματα κάνοντας χρήση νερού και αφρού, ενώ κάποιοι εξ αυτών πετούσαν πέτρες και μπουλόνια με χρήση αυτοσχέδιων σφενδόνων. Επιπλέον προέβησαν σε σκοπούμενη διαρροή υδρόθειου το οποίο είναι επικίνδυνο για την ανθρώπινη ζωή και δημόσια υγεία.

Συνελήφθησαν συνολικά δέκα (10) άτομα, ενώ πολλοί εξ αυτών τράπηκαν σε φυγή.

Συνακόλουθα, πενήντα (50) περίπου συγκεντρωθέντες ανέβηκαν και παραμένουν σε υπερυψωμένο πύργο εντός των εγκαταστάσεων, αρνούμενοι να κατέβουν.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης δεν έγινε χρήση χημικών και δεν τραυματίσθηκε κανένας αστυνομικός ή εργαζόμενος. Η Πύλη το διοικητήριο και οι λοιποί χώροι του εργοστασίου παραδόθηκαν στη διοίκηση της εταιρίας που βρίσκεται εντός των εγκαταστάσεων.

Ενεργείται προανάκριση εντός των εγκαταστάσεων από το Α.Τ. Καβάλας”.

Καβάλα επεισόδια

Energean: Η κατάληψη έληξε, η διοίκηση έχει εγκατασταθεί πλέον στα γραφεία της

Σε σχετική ανακοίνωση, η Energean επισημαίνει:

“Με την παρέμβαση της Αστυνομίας έπειτα από ενημέρωση και των εισαγγελικών αρχών της Καβάλας, έληξε το πρωί της Τρίτης 21 Δεκεμβρίου 2021 η κατάληψη των εγκαταστάσεων του Πρίνου από μέλη του Σωματείου των εργαζομένων και η διοίκηση της Energean έχει εγκατασταθεί πλέον στα γραφεία της.

Η εξέλιξη ήρθε ως αποτέλεσμα των ζητημάτων ασφαλείας που έχουν προκύψει όλο αυτό το διάστημα λόγω της κατάληψης και την έλλειψη διοικητικού ελέγχου στις εγκαταστάσεις και έπειτα από επανειλημμένες, άκαρπες εκκλήσεις της διοίκησης για τερματισμό της παρανομίας.

Η εγκατάσταση εξακολουθεί να περιφρουρείται από αστυνομικές δυνάμεις για λόγους ασφαλείας, ενώ η διοίκηση της εταιρείας προβαίνει ήδη στον απαραίτητο έλεγχο των εγκαταστάσεων και στη διαπίστωση τυχόν δολιοφθορών, προκειμένου να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πλήρη αποκατάσταση των συνθηκών ασφαλείας. Στόχος παραμένει πάντα η επανέναρξη της παραγωγής υπό ασφαλείς συνθήκες καθώς και των προγραμματισμένων επενδύσεων το συντομότερο δυνατό και, φυσικά, μετά από την επιθεώρηση των εγκαταστάσεων από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές της ελληνικής Πολιτείας και τον ανεξάρτητο νηογνώμονα.

Παράλληλα, θα ολοκληρωθούν όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο και τον κανονισμό λειτουργίας της εταιρείας διαδικασίες προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες σε όσους όλος αυτό το διάστημα παρανόμησαν, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων, των εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος.

Ομάδα μελών του Σωματείου παραμένει συγκεντρωμένη σε πύργο της εγκατάστασης, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις της διοίκησης και της αστυνομικής δύναμης να αποχωρήσουν. Η διοίκηση της εταιρείας καλεί τους εργαζόμενους στον Πρίνο να απέχουν από οποιαδήποτε έκνομη πράξη, να απομονώσουν και να αναφέρουν κάθε παράνομη ή και προβοκατόρικη ενέργεια που τυχόν διαπιστώσουν καθώς και να συνεργαστούν για να ξεκινήσει μια νέα εποχή για τον Πρίνο.

Μια νέα εποχή που θα αναδείξει και πάλι τον Πρίνο σε ένα βιομηχανικό συγκρότημα πρότυπο όχι μόνο για τη χώρα μας αλλά και για την Ανατολική Μεσόγειο γενικότερα. Μια νέα εποχή επενδύσεων, απασχόλησης, εξέλιξης και ανάπτυξης προς όφελος της εταιρείας και των εργαζομένων της, της τοπικής κοινωνίας και της Ελλάδας μας”.

Σπίρτζης: Τρόμος και πάταξη από εκατοντάδες αστυνομικούς των ΜΑΤ σε εργοστάσιο πετρελαίου στην Καβάλα

Σε δήλωση που εξέδωσε νωρίτερα, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης σημειώνει ότι “εκατοντάδες αστυνομικοί των ΜΑΤ βρίσκονται στο προαύλιο χώρο του εργοστασίου πετρελαίου Kavala Oil ενώ οι εργαζόμενοι βρίσκονται στον πύργο των, υψηλής επικινδυνότητας, εγκαταστάσεων, σύμφωνα με ενημέρωση από τους εργαζομένους και την βουλευτή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Τάνια Ελευθεριάδου. Να θυμίσουμε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, ότι εκτός από την καταστολή υπάρχει και ο διάλογος. Πριν λίγες ημέρες, κλιμάκιο του υπουργείου Εργασίας επισκέφθηκε το εργοστάσιο για να ελέγξει τις καταγγελίες των εργαζομένων για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων. Πριν εκδοθεί το πόρισμα των ελεγκτών, εκατοντάδες αστυνομικοί εισέβαλαν, τα ξημερώματα, στο εργοστάσιο”.

Όπως αναφέρει ο Χρήστος Σπίρτζης, “το γεγονός ότι εκατοντάδες αστυνομικοί των ΜΑΤ αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους στην Καβάλα ως εγκληματίες, αποδεικνύει για πολλοστή φορά ότι η αστυνομία χρησιμοποιείται από τη κυβέρνηση Μητσοτάκη ως μηχανισμός καταστολής και πάταξης. Είναι η απόδειξη γιατί βρίσκονται υποστελεχωμένα τα αστυνομικά τμήματα και οι υπηρεσίες αντιμετώπισης του εγκλήματος,  γιατί η ΕΛΑΣ δεν μπορεί να εκπληρώσει τη βασική της αποστολή, την αντιμετώπιση του εγκλήματος και την προάσπιση της ασφάλειας των πολιτών. Απαιτούμε άμεση απομάκρυνση των ΜΑΤ από το εργοστάσιο και ευχόμαστε να μην γίνει κάποια ατύχημα. Τώρα φαίνεται καθαρά η χαώδης διαφορά της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για κοινωνική ειρήνη σε αντιδιαστολή με την πολιτική του τρόμου, της πάταξης και της καταστολής του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη”.

Ξενογιαννακοπούλου: Καταγγέλλουμε την βίαιη αστυνομική επιχείρηση και καταστολή

Από την πλευρά της, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, επισημαίνει: “Όπως δηλώσαμε σήμερα και στη Βουλή, καταγγέλλουμε την βίαιη αστυνομική επιχείρηση και καταστολή που βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί στις εγκαταστάσεις της KAVALA OIL, εις βάρος των εργαζομένων που αγωνίζονται ενάντια στις απολύσεις για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους, καταστολή που θέτει σε κίνδυνο την ζωή και την ασφάλειά τους. Εγκαλούμε την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, που με την αντεργατική πολιτική της ενθαρρύνει την εργοδοτική ασυδοσία και τον αυταρχισμό, να σταματήσει την ποινικοποίηση και την καταστολή των εργατικών διεκδικήσεων και κινητοποιήσεων. Επισημαίνουμε ότι η ENERGEAN που προχωρά σε μαζικές απολύσεις, μείωση μισθών και δυσμενή μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων, έχει χρηματοδοτηθεί  με 100 εκατομμύρια ευρώ με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου και στη Σύμβαση Παραχώρησης του Ελληνικού Δημοσίου έχει αναλάβει την υποχρέωση εξασφάλισης των θέσεων εργασίας”.

“Η Κυβέρνηση της ΝΔ οφείλει άμεσα να απομακρύνει τις αστυνομικές δυνάμεις από την KAVALA OIL, να σταματήσει τη καταστολή και τον αυταρχισμό εις βάρος των εργαζομένων και να διασφαλίσει συνθήκες διαλόγου με τους εργαζόμενους για την επιδίωξη λύσης που να κατοχυρώνει τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά τους”, καταλήγει η κ. Ξενογιαννακοπούλου.

ΚΙΝΑΛ: Σε επικίνδυνο πυροτέχνημα κινδυνεύει να μετατραπεί το εργοστάσιο της KAVALA Oil

“Σε επικίνδυνο πυροτέχνημα κινδυνεύει να μετατραπεί το εργοστάσιο της KAVALA Oil μετά την βραδινή επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων σε βάρος των εργαζομένων που κάνουν «περιφρούρηση ασφαλείας»”, τονίζουν από το ΚΙΝΑΛ.

Σε κοινή δήλωσή τους, ο Γιώργος Μουλκιώτης, βουλευτής και υπεύθυνος ΚΤΕ Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και ο Χρήστος Μέγας, γραμματέας Τομέα Εργασίας, σημειώνουν:

“Μετά από ολονύκτιο αστυνομικό σχεδιασμό στις 6 π.μ. οι δυνάμεις των ΜΑΤ εισήλθαν στο χώρο του εργοστασίου και έχουν αποκλείσει περί τους 150 εργαζόμενους σε ένα «πύργο», ενώ μια κροτίδα της αστυνομίας χτύπησε μετασχηματιστή με αποτέλεσμα να εκραγεί.

Για την λειτουργία του εργοστασίου, πόσο μάλιστα όταν πρόκειται για μια επιχείρηση με εύφλεκτα υλικά (υδρόθειο, πετρέλαιο κ.α.) και η οποία απαιτεί υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας, υπεύθυνες είναι οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και όχι οι αστυνομικές δυνάμεις.

Καλούμε την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να αποσύρει τις αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία και ακεραιότητα των εργαζομένων, αλλά και να αποτραπούν οι κίνδυνοι για τις εγκαταστάσεις. Πρέπει επειγόντως να αποφευχθεί κάθε πιθανότητα ατυχήματος ή μόλυνσης της ευρύτερης περιοχής.

Καλούμε τα Υπουργεία Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Περιβάλλοντος & Ενέργειας να αναλάβουν ΤΩΡΑ πρωτοβουλία, πρόσκλησης της Διοίκησης της εταιρείας, σε διάλογο με τους εργαζομένους – οι οποίοι ουδέποτε τον αρνήθηκαν – για την διευθέτηση της διαφοράς, τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, την πλήρη στελέχωση και ασφαλή λειτουργία της επιχείρησης και την προστασία του περιβάλλοντας, αλλά και της εθνικής οικονομίας.

Κάθε ολιγωρία μπορεί να αποδειχτεί επικίνδυνη. Και την αποκλειστική ευθύνη θα έχει η Κυβέρνηση”.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την επίθεση στους εργαζόμενους στα “Πετρέλαια Καβάλας”

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την επίθεση των ΜΑΤ στους εργαζόμενους στα “Πετρέλαια Καβάλας” σημειώνει:

“Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη σημερινή επίθεση με ΜΑΤ, βία, προσαγωγές και μηνύσεις, σε βάρος των εργαζομένων της επιχείρησης “Πετρέλαια Καβάλας”, οι οποίοι δίνουν έναν πολύμηνο αγώνα ενάντια στο σχέδιο απολύσεων και εργολαβοποίησης της επιχείρησης.

Υπόλογη είναι όχι μόνο η εργοδοσία, αλλά και η κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία και σήμερα απέδειξε πως οι “εμβληματικές επενδύσεις” προχωρούν ακόμα και με τον αυταρχισμό και την καταστολή απέναντι στους εργαζόμενους. Να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε μορφής δίωξη ενάντια στους εργαζόμενους. Να εκφραστεί μαζικά και με κάθε τρόπο η αλληλεγγύη στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στα “Πετρέλαια Καβάλας” που υπερασπίζονται το δικαίωμά τους στη δουλειά!”.

ΜέΡΑ25: Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σταματήσει την προσπάθεια καταστολής του αγώνα των εργαζομένων

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης, αναφέρει σε δήλωσή του:

“Πριν από μερικούς μήνες, η Μητσοτάκης Α.Ε. χάρισε στην Energean Oil κρατικές εγγυήσεις αξίας 100εκ ευρώ με πρόσχημα «την ενίσχυση της βιωσιμότητας της εταιρείας για τη διαφύλαξη των θέσεων εργασίας». Η εταιρεία ήδη από την επομένη του δώρου της Μητσοτάκης Α.Ε. ξεκίνησε απολύσεις και μειώσεις μισθών.

Σήμερα τα ξημερώματα, με εντολή της Κυβέρνησης που λειτουργεί ως θεραπαινίδα της εταιρείας, δυνάμεις των ΜΑΤ έκοψαν την περίφραξη και εισέβαλαν μέσα στο εργοστάσιο των Πετρελαίων Καβάλας, με σκοπό να καταστείλουν την περιφρούρηση των εργαζομένων για ασφαλή λειτουργία, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο άκρως επικίνδυνες συνθήκες.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζομένων, κατά την διάρκεια της επέμβασης, τα ΜΑΤ χρησιμοποίησαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης, με αποτέλεσμα την εκδήλωση φωτιάς σε μετασχηματιστή. Εκατοντάδες εργαζόμενοι βρίσκονται περικυκλωμένοι από δυνάμεις καταστολής εντός του εργοστασίου σε πύργο υψηλής επικινδυνότητας. Αυτή η εγκληματική επέμβαση βάζει σε κίνδυνο την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και από θαύμα δεν έχουμε θρηνήσει θύματα.

Καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση και την Εταιρεία «Ενεργειακή» για την απαράδεκτη και αισχρή απόπειρα καταστολής και φίμωσης των εργαζομένων, που εδώ και μήνες αντιστέκονται στα σχέδια της εργοδοσίας να επιβάλει καθεστώς γαλέρας με απολύσεις, μηνύσεις, απειλές, διαθεσιμότητες, εκ περιτροπής εργασία και παύση της λειτουργίας του εργοστασίου, βάζοντας παράλληλα σε κίνδυνο την ασφαλή του λειτουργία. Απαιτούμε από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη να σταματήσει την προσπάθεια καταστολής του αγώνα των εργαζομένων εκθέτοντας τους σε κίνδυνο και να αποσύρει τα ΜΑΤ.

ΓΣΕΕ: Οι εργαζόμενοι είναι ανεπίτρεπτο να αντιμετωπίζονται κατασταλτικά σαν να πρόκειται για κοινούς ποινικούς

Ανακοίνωση για τα όσα συνέβησαν στην Καβάλα εξέδωσε και η ΓΣΕΕ, κάνοντας λόγο για “ανεπίτρεπτη αστυνομική επιχείρηση” και ζητώντας “από τη Διοίκηση της εταιρείας Εnergean να αλλάξει ρότα και να εγκαταλείψει τις μέχρι τώρα πρακτικές και μεθοδεύσεις της”.

Αναλυτικά, η ΓΣΕΕ σημειώνει:

“Μια ανεπίτρεπτη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από τα ξημερώματα στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της KAVALA OIL στην Καβάλα. Εκατοντάδες εργαζόμενοι βρίσκονται κυριολεκτικά περικυκλωμένοι από τις αστυνομικές δυνάμεις και γαντζωμένοι σε έναν πύργο υψηλής επικινδυνότητας.

H ΓΣΕΕ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στην ΚΑΒΑΛΑ OIL, οι οποίοι μαζί με το Σωματείο τους δίνουν εδώ και καιρό τον δικό τους αγώνα ενάντια στις απαράδεκτες και αντεργατικές αποφάσεις της διοίκησης της εταιρείας Energean. Παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εταιρεία έχει χρηματοδοτηθεί με 100 εκατομμύρια ευρώ, με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, αντί να διασφαλίσει θέσεις εργασίας και εργασιακά δικαιώματα, προχώρησε σε απολύσεις, μειώσεις μισθών και μετατροπή συμβάσεων εργαζομένων.
Oι κενές οργανικές θέσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην επιχείρηση, επιβάλλεται να καλυφθούν εδώ και τώρα αφού όπως έχει τονίσει και το Σωματείο των Εργαζομένων είναι αναγκαίες οι προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος ατυχήματος.
Επιστολή με σημαντικά ερωτήματα σχετικά με την τακτική της επιχείρησης απέστειλε ο Γενικός Γραμματέας της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας INDUSTRALL και στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Η Συνομοσπονδία, ζητά από τη Διοίκηση της εταιρείας Εnergean να αλλάξει ρότα και να εγκαταλείψει τις μέχρι τώρα πρακτικές και μεθοδεύσεις της. Η ασφάλεια των εργαζομένων, της τοπικής κοινωνίας και του περιβάλλοντος, πρέπει και επιβάλλεται να αποτελούν προτεραιότητα για κάθε επιχείρηση στη χώρα μας.

Οι εργαζόμενοι είναι ανεπίτρεπτο να αντιμετωπίζονται κατασταλτικά σαν να πρόκειται για κοινούς ποινικούς. Εξάλλου ουδέποτε αρνήθηκαν το διάλογο για την εξεύρεση λύσης. Το αντίθετο συνέβη με την εργοδότρια εταιρεία να προχωρά σε μια προσβλητική για την ευνομούμενη χώρα μας επίδειξη αυταρχισμού και ισχύος.
Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να δώσει εντολή απομάκρυνσης των αστυνομικών δυνάμεων. Ένα εργοστάσιο πετρελαίου δεν ενδείκνυται για τέτοιου τύπου «πολεμικά» σκηνικά, ειδικά μετά την ανατίναξη μετασχηματιστή υψηλής τάσης από οβίδα κρότου λάμψης που εκτοξεύτηκε από άνδρες των ΜΑΤ. Προειδοποιούμε ότι δεν πρέπει να υπάρξει ούτε ένας τραυματισμός εργαζομένου. Η ευθύνη θα βαρύνει εξολοκλήρου τη Διοίκηση της εταιρείας και την ΕΛ.ΑΣ, για το σκηνικό που στήθηκε σήμερα τα ξημερώματα στις εγκαταστάσεις ενός εργοστασίου υψηλής επικινδυνότητας”.

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.