Αντιδράσεις από την ηγεσία της Εκκλησίας για την αλλαγή στην άφιξη του Αγίου Φωτός – ΒΙΝΤΕΟ

Ενοχλημένη είναι η ηγεσία της Εκκλησίας με την αλλαγή στην άφιξη του Αγίου Φωτός, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1, καθώς για πρώτη φορά δεν υποδέχθηκε το Άγιο Φως εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος, ούτε ο αρμόδιος για την Ελευσίνα Μητροπολίτης Μεγάρων. Σε ένα τόσο μεγάλο εκκλησιαστικό γεγονός ο μόνος παρών ήταν ο εκπρόσωπος των Ιεροσολύμων, Έξαρχος του Παναγίου Τάφου εν Ελλάδι Δαμιανός.

«Δεν είχα καμία ενημέρωση. Το έμαθα από εσάς, από τους δημοσιογράφους γι’ αυτό και δεν ήμουν κι εγώ παρών. Με προβληματίζει και με στενοχωρεί αφάνταστα. Εγώ περίμενα τουλάχιστον για μένα να μου πούνε “Σεβασμιότατε, το αεροπλάνο δεν θα προσγειωθεί στο Ελευθέριος Βενιζέλος που είναι η επαρχία του σεβασμιοτάτου Μεσογαίας, θα προσγειωθεί στο στρατιωτικό της Ελευσίνας που είναι η επαρχία η δική σας.” Δεν έπρεπε από τακτ από ευγένεια να με ενημερώσουν; δήλωσε στον ΑΝΤ1, ο μητροπολίτης Μεγάρων, Κωνσταντίνος.

Και όλα αυτά μετά την επεισοδιακή αποχώρηση του Μητροπολίτη Μεσογαίας, ο οποίος μόλις έμαθε για την αλλαγή στον τόπο άφιξης του Αγίου Φωτός κατέβηκε από το αεροπλάνο και δεν πήγε ποτέ στα Ιεροσόλυμα.

Πρωτοφανείς εικόνες στην Ελευσίνα

Η Εκκλησία δεν είναι η μόνη που δεν ενημερώθηκε εγκαίρως. Πούλμαν απ’ όλη την Ελλάδα με τους εκπροσώπους από τις ενορίες έφταναν στο Ελευθέριος Βενιζέλος για να παραλάβουν το φως αλλά τους έστελναν στην Ελευσίνα. Εκεί όμως έμειναν απέξω γιατί το αεροδρόμιο είναι στρατιωτικό

Τελικά πήραν από τα κάγκελα το Αναστάσιμο φως μετά από 2 ώρες καθυστέρηση στην άφιξη του αεροσκάφους.

«Κάθονταν οι άνθρωποι και οι κληρικοί και οι λαϊκοί εκτός των τειχών του αεροδρομίου και πήγε κάποιος και τους έδωσε το Άγιο Φως, λες και είμαστε στη φυλακή», σχολίασε ο Μητροπολίτης Μεγάρων

Στο Ελευθέριος Βενιζέλος το Άγιο Φως μεταφέρθηκε, εντέλει, οδικώς και ούτε καν με ελικόπτερο όπως ήταν ο τελευταίος σχεδιασμός. Σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές καθυστέρησε να φτάσει στις ενορίες της χώρας μία ώρα.

Ο Μητροπολίτης Μεγάρων συντάσσεται με τον Σεβασμιότατο Μεσογαίας Νικόλαο που κατήγγειλε στον ΑΝΤ1 υποβάθμιση της υποδοχής του Αγίου Φωτός.

«Σας ομολογώ ότι έτσι αισθάνθηκα. Ότι είναι κάποιος εμπαιγμός και ότι υπάρχει μια σκέψη υποβάθμισης του γεγονότος» τόνισε ο Μητροπολίτης.

Ενοχλημένη η ηγεσία της Εκκλησίας

Μπορεί να μην υπάρχει επίσημη ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών ή της Ιεράς Συνόδου , όμως πηγές από την ηγεσία της Εκκλησίας μετέφεραν στο ΑΝΤ1 πως βλέποντας τι συνέβη ο καθένας θα πρέπει να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα για τον τρόπο που η Κυβέρνηση διαχειρίστηκε ένα τέτοιο κορυφαίο γεγονός.

Αντιδράσεις και από τα κόμματα

«Μακάρι τα φετινά προβλήματα στην οργάνωση της μεταφοράς του Αγίου Φωτός να οφείλονται σε έλλειψη συντονισμού και να μην είναι συντονισμένη και υστερόβουλη ενέργεια», υπογράμμισε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, βουλευτής της ΝΔ και εκπρόσωπος της διακοινοβουλευτικής συνέλευσης ορθοδοξίας.

«Η ξαφνική αλλαγή αεροδρομίου για την έλευση του Αγίου Φωτός γεννά ερωτήματα που χρήζουν απαντήσεων. Είτε φοβήθηκε κάποιους η Κυβέρνηση, είτε επιδιώκει κάτι με την επιλογή της αυτή, οφείλει να το πει ξεκάθαρα», σημείωσε ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης.

«Ευχόμαστε ο παραγκωνισμός του από το διεθνές αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος να μην σημαίνει διάθεση υποβάθμισής του και να οφείλεται σε τεχνικούς λόγους. Καλή Ανάσταση!», τόνισε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Νίκος Μαυραγάνης.

Μέχρι αυτή την ώρα, πάντως, δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη εξήγηση τόσο από το Υπουργείο Εξωτερικών ή οποιαδήποτε άλλη κυβερνητική πηγή.Δείτε το βίντεο:

Πηγή: ΑΝΤ1

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ