Άνθιμος: Το νερό είναι δώρο του Θεού

Άνθιμος: Το νερό είναι δώρο του Θεού

 

Συνάντηση με τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο είχαν το μεσημέρι μέλη του συντονιστικού φορέων «Sosτε το Νερό», τον οποίο και ενημέρωσαν για τα αιτήματά τους ενάντια στην πώληση της ΕΥΑΘ και για το σχετικό δημοψήφισμα που διοργανώνουν στις 18 Μαΐου.

“Με ενημέρωσαν για όλη τη σοβαρή αυτή υπόθεση της διατηρήσεως του νερού ως αγαθού με δημόσιο χαρακτήρα στην πατρίδα μας και από όλα όσα μου είπαν και έχω αντιληφθεί και έχω ακούσει και από άλλες συζητήσεις που γίνονται, απορώ πως γίνεται αυτό το εγχείρημα, η διαδικασία, το να περιέλθει το νερό σε ξένα χέρια, σε ξένες εταιρείες” δήλωσε μεταξύ άλλων μετά τη συνάντηση ο μητροπολίτης Άνθιμος.

 “Η προσωπική μου γνώμη και νομίζω ότι εκφράζω και τη γνώμη πολλών, μεγάλου ποσοστού των πολιτών μας, ότι πρέπει πάση θυσία και να το αντιληφθεί η πολιτεία μας ότι το νερό για κάθε τόπο μεγάλο και αστικό όπως είναι η Θεσσαλονίκη είναι δημόσιο αγαθό, είναι δώρο του Θεού και πρέπει να μείνει σε ελληνικά χέρια και να το διαχειριζόμαστε όπως θέλουμε”, επισήμανε.

   Στην αντιπροσωπεία που επισκέφθηκε τον μητροπολίτη συμμετείχε και ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ