Ανοιχτό το ενδεχόμενο φιλοξενίας προσφύγων στην Κρήτη

Το ενδεχόμενο φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών στην Κρήτη συζήτησαν σήμερα σε συνάντηση που είχαν στην Αθήνα με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο αντιπρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας.

“Ο κ. Μουζάλας μας ξεκαθάρισε ότι σε πρώτη φάση η Κρήτη δεν βρίσκεται στο σχεδιασμό για την υποδοχή των προσφύγων, ενδέχεται όμως να βρίσκεται στην επόμενη φάση. Ο αρμόδιος υπουργός βρήκε ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα την πρότασή μας -ως δήμων Κρήτης και ιδιαιτέρως ως δήμου Χανίων δεδομένου ότι από εμάς ξεκίνησε αυτή η πρόταση- για τη φιλοξενία ασυνόδευτων παιδιών υπό ορισμένες προϋποθέσεις τις οποίες στη συνέχεια θα εξετάσουμε με αρμοδίους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου” αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας.

“Επίσης μας ευχαρίστησε για την συνεισφορά μας στην ανθρωπιστική βοήθεια που οργανώνουμε και θα αποστείλουμε τις επόμενες μέρες και μάλιστα συνεννοηθήκαμε για το πού και με ποιο τρόπο θα γίνει αυτή η αποστολή” προσθέτει.

 

 

Διαβάστε επίσης

 Η Κομισιόν στέλνει 4.000 εμπειρογνώμονες για το προσφυγικό

FT: Η Ευρώπη πούλησε την ψυχή της για τη συμφωνία με Τουρκία 

 

 

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.