«Άνοιξαν» τρύπες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης – Βρέθηκε οθωμανικό πηγάδι του 1900 – ΦΩΤΟ

Ένα πηγάδι τεσσάρων μέτρων του 1900 εντοπίστηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έπειτα από καθίζηση του οδοστρώματος.

Το πρωί της Τρίτης, οδηγοί παρατήρησαν μια μεγάλη τρύπα στην οδό Εγνατία στο ύψος της Καμάρας και ειδοποίησαν αμέσως την Υπηρεσία Τεχνικών Έργων του δήμου ώστε να επιληφθεί της κατάστασης. Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο παρουσία και του αντιδημάρχου Μάκη Κυριζίδη, ωστόσο έπειτα από επικοινωνία με ΕΥΑΘ και ΔΕΠΑ διαπιστώθηκε ότι δεν προέκυψε ζήτημα στην αρμοδιότητα των εν λόγω υπηρεσιών.

Έτσι, στο σημείο έσπευσε και αρχαιολόγος, ο οποίος με κάμερα που τοποθέτησε διαπίστωσε ότι δεν πρόκειται για «σκασμένο» αγωγό, αλλά για ένα πηγάδι που χρονολογείται το 1900, όταν η Θεσσαλονίκη ήταν υπό καθεστώς τουρκοκρατίας.

Σύμφωνα με το ThessToday.gr, ο δήμος Θεσσαλονίκης με έξι κυβικά αμμοχάλικο κάλυψε αρχικά την τρύπα ενώ στη συνέχεια τοποθετήθηκε μια μεταλλική πλάκα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο η τρύπα θα καλυφθεί με πίσσα.

Θεσσαλονίκη: Δείτε φωτογραφίες από το πηγάδι

Και δεύτερη «τρύπα» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Και δεύτερη τρύπα εντοπίστηκε το πρωί της Τετάρτης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Και η δεύτερη τρύπα βρίσκεται στην οδό Εγνατία, στο ύψος της Γ’ Σεπτεμβρίου και εκτιμάται ότι έγινε είτε από αγωγό είτε από τα έργα για το Μετρό Θεσσαλονίκης.

Όπως στις φωτογραφίες, το βάθος της είναι μεγαλύτερο από τη τρύπα που εντόπισαν οι οδηγοί στο ύψος της Καμάρας κάτω από την οποία βρέθηκε πηγάδι τεσσάρων μέτρων χρονολογίας του 1900.

Exit mobile version