Ανοίγουν από τη Δευτέρα γυμναστήρια και υπαίθρια γήπεδα – Με ποιες προϋποθέσεις

Στις αποφάσεις που έλαβε η Επιτροπή Επιδημιολόγων του υπουργείου Υγείας αναφορικά με το άνοιγμα γυμναστηρίων και άλλων χώρων αναφέρθηκε κατά την ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως σημείωσε: “Αποφασίστηκε η χρήση των γηπέδων 5×5 και γηπέδων μπάσκετ σε υπαίθριους χώρους από τη Δευτέρα 31/5 από ερασιτέχνες αθλούμενους και μόνο, με τις προϋποθέσεις που ισχύουν για τους επαγγελματίες αθλητές και ειδικότερα με εβδομαδιαίο self test, τήρηση περιορισμών χωρητικότητας, καταλόγους εισερχομένων και όλων των υγειονομικών μέτρων” τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς και πρόσθεσε:

“Επίσης, αποφασίστηκε οι αθλητικές διοργανώσεις εκτός σταδίων, εκτός οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων δηλαδή, με προϋποθέσεις: Μέχρι 300 άτομα με μπλοκ ανά 50 άτομα, με rapid test ή pcr, ηλεκτρονικές εγγραφές, χωρίς απονομές, χωρίς θεατές, με χρήση μάσκας πριν από την εκκίνηση και μετά τον τερματισμό, από την 1/6. Αποφασίστηκε, ακόμη, η επαναλειτουργία των γυμναστηρίων με το εγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλο από 31/5, θα ανακοινωθούν ορισμένες αλλαγές τις επόμενες ώρες στο πρωτόκολλο σε σχέση με συγκεκριμένους τύπους ασκήσεων στους οποίους δεν είναι δυνατή η χρήση μάσκας”.

Στη συνέχεια ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είπε: “Περαιτέρω, τα μέλη της Επιτροπής έπειτα από διαλογική συζήτηση εισηγήθηκαν και αποφασίστηκε οι εκλογές καθώς και οι εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις αιρετών εκπροσώπων να διενεργούνται διά ζώσης, σύμφωνα με το πρωτόκολλο των συνεδρίων, εφόσον τα εγγεγραμμένα μέλη δεν υπερβαίνουν τα 150. Στις περιπτώσεις που τα εγγεγραμμένα μέλη είναι150 και πάνω, τόσο οι εκλογές όσο και οι εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις θα γίνονται με ψηφιακά μέσα. Επιπλέον η Επιτροπή των Επιδημιολόγων εισηγήθηκε την εξαίρεση από την παρούσα των εκλογικών διαδικασιών, που ήδη έχουν εκκινήσει με φυσική επιστολική ψήφο και έχουν υποβληθεί και εγκριθεί βέβαια τα σχετικά πρωτόκολλα ασφαλείας”.

Επιπλέον ο υφυπουργός αναφέρθηκε σε περαιτέρω αποφάσεις της Επιτροπής: “Περαιτέρω αποφασίστηκε να επιτρέπεται η διενέργεια μαθημάτων θεωρητικής εκπαίδευσης όλων των κατηγοριών και περιοδικής κατάρτισης πιστοποιητικού επαγγελματικής ικανότητας, μεταφοράς εμπορευμάτων επιβατών, καθώς και να επιτρέπεται η διενέργεια θεωρητικών εξετάσεων όλων των κατηγοριών για την απόκτηση ΠΕΥ και της ειδικής θεωρητικής εξέτασης για την ειδική άδεια υπό την προϋπόθεση της διενέργειας αυτοδιαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορονοϊό έως και 24 ώρες πριν από την εξέταση για τους εκπαιδευόμενους, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα για τους εξεταστές με τήρηση των αποστάσεων, της χωρητικότητας έως 50% και των υγειονομικών μέτρων” υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ