Άνοιγμα σχολείων: Ολοκληρώθηκε η διανομή μασκών σε όλους τους δήμους – Εντός της ημέρας στα σχολεία

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία διανομής των προστατευτικών μασκών σε όλους τους δήμους της χώρας, ενώ εντός της ημέρας οι υφασμάτινες μάσκες θα βρίσκονται στα σχολεία, ώστε όλοι οι μαθητές να παραλάβουν, τουλάχιστον, από μία κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, αύριο.

Αυτή ήταν η ενημέρωση που είχε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε τηλεδιάσκεψη που είχε με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου. Επίσης, μέσα στην εβδομάδα θα ολοκληρωθεί η διανομή και των υπολοίπων μασκών σε κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός συνεχάρη τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ για την ταχύτητα, αποτελεσματικότητα και διαφάνεια με την οποία υλοποίησε, ύστερα από τη χρηματοδότηση του υπουργείου Εσωτερικών με 6,2 εκατ. ευρώ, την απόφαση της κυβέρνησης για διανομή δωρεάν μασκών στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς.

«Υλοποιήσαμε με επιτυχία μια έκτακτη αποστολή κοινωνικής ευθύνης και δημόσιας υγείας», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος στον κ. Παπαστεργίου. Και πρόσθεσε: «Αυτό που μας ενδιαφέρει πάνω από όλα είναι η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών μας. Η συνεργασία μας είναι ένα ακόμη θετικό παράδειγμα της στενής και δημιουργικής συνεργασίας της πολιτείας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ