Ανιχνεύοντας τη βιωματική σχέση του πολίτη με τα ΜΜΕ με τη βοήθεια της Ψηφιακής Αφήγησης

Το Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα ΜΜΕ του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σας προσκαλεί στην ημερίδα με θέμα ” Ανιχνεύοντας τη βιωματική σχέση του πολίτη με τα ΜΜΕ με τη βοήθεια της Ψηφιακής Αφήγησης” την Τετάρτη 13 Απριλίου, 10:00-14:00, στο αμφιθέατρο “Ιωάννης Δρακόπουλος” στα Προπύλαια. Θα γίνει παρουσίαση της ομώνυμης έρευνας που διεξήχθη με τη συμβολή της χορηγίας του πρώην Πρύτανη, επίτιμου καθηγητή Μιχάλη Σταθόπουλου.

Σε μια εποχή γενικότερης κρίσης αξιών, η καταγραφή υπό μορφή προσωπικών ψηφιακών ιστοριών της καθημερινότητας που ζει κάθε πολίτης σε σχέση με τα ΜΜΕ (έντυπα μέσα, ραδιόφωνο, τηλεόραση, internet, social media) αποτελεί συνεισφορά στην προσπάθεια κατανόησης του ρόλου των ΜΜΕ.

Η διεπιστημονική ερευνητική ομάδα προσέγγισε ένα σύνολο πολιτών και επεξεργάστηκε στιγμιότυπα-ιστορίες που αναφέρονται στη σχέση τους με τα ΜΜΕ, ιστορίες που δημιουργήθηκαν ψηφιακά εν μέρει ή καθ’ ολοκληρίαν από τους ίδιους. Στη συνέχεια αναλύθηκαν τα πολυτροπικά αυτά δεδομένα με ποιοτικές και ποσοτικές μεθόδους. Στην ημερίδα θα παρουσιαστεί η όλη ερευνητική δράση καθώς και τα αποτελέσματα που προέκυψαν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ