Ανησυχία σε Βόλο και Τρίκαλα: Θετικοί στον κορονοϊό μία 30χρονη έγκυος και ο σύζυγός της

Αναστάτωση έχει προκαλέσει τόσο στο Βόλο όσο και στα Τρίκαλα η είδηση ότι ένα ζευγάρι βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό. Πρόκειται για μία 30χρονη έγκυο και τον σύζυγό της από το Βόλο, που είχαν μεταβεί στα Τρίκαλα προκειμένου να συναντήσουν έναν φίλο τους, ο οποίος έφτασε στην Ελλάδα από τη Γερμανία.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η 30χρονη, που διανύει τον 6ο μήνα κύησης, νοσηλεύεται με πυρετό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, ενώ επανελέγχεται με νέα μοριακά τεστ, αφού το αρχικό τεστ το έκανε σε ιδιωτική κλινική.

Ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι η μεν μητέρα της 30χρονης εργάζεται σε δημόσια υπηρεσία οι δε γονείς του συζύγου της εργάζονται ως γυμναστές σε δημοτικά σχολεία της Ν. Ιωνίας.

Έχει δοθεί εντολή από τον ΕΟΔΥ να συνεχιστούν οι ενέργειες ιχνηλάτησης, να τεθούν σε καραντίνα όλα τα συγγενικά πρόσωπα του ζευγαριού που βρέθηκε θετικό στον ιό, ενώ αναμένονται και οι επόμενες εντολές για το πώς θα πρέπει να κινηθούν οι υπηρεσίες του Βόλου από δω και στο εξής.

Οι διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας έχουν ενημερώσει ήδη όλους τους διευθυντές σχολικών μονάδων Μαγνησίας, για την αυστηρή τήρηση πρωτοκόλλων ασφαλείας του ΕΟΔΥ, η δε ισχύουσα νομοθεσία για την αντιμετώπιση κορονοϊού στα σχολεία, αναφέρει ότι σε περίπτωση που υπάρξει κρούσμα μαθητή απομονώνεται ο μαθητής και γίνεται ιχνηλάτηση και το τμήμα του μαθητή τελεί σε καραντίνα.

Ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Δε μπορούμε να πούμε τίποτα, σε αυτές τις στιγμές πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, να μην πανικοβληθεί ο κόσμος. Κρατάτε αποστάσεις, τηρείτε όρους που προβλέπονται από τους ειδικούς και τον ΕΟΔΥ. Εγώ από μακριά, φιλάκια στέλνω, δεν έχει τελειώσει τίποτα, μην εφησυχαστούμε και δούμε μέσα στο καλοκαίρι κρούσματα. Μακάρι να έιναι το πρώτο και το τελευταίο. Είναι λεπτό το θέμα, γιατί είναι έγκυος, έχει ένα παιδάκι, ο κύκλος της είναι στα σχολεία. Αν ενημερωθώ σήμερα διαφορετικά και υπάρχει κίνδυνος, προέχει η δημόσια υγεία, και θα πάρουμε μέτρα. Θα ενημερωθώ και αναλόγως μπορεί να ανακαλέσω την απόφασή μου. Για προληπτική απολύμανση στα σχολεία: Η εντολή μου είναι κάθε εβδομάδα να απολυμαίνονται όλα τα σχολεία”.

Πηγή: ert.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ