Ανεξέλεγκτα τα μέτωπα στα Χανιά

Παρά την ολονύχτια μάχη ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων στα μέτωπα της φωτιάς που ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης στους Βαθύ, Κεφάλι και Παπαδιανά, κοντά στο Ελαφονήσι στα Χανιά, η πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη.Το έργο της κατάσβεσης ενισχύεται, με το πρώτο φως της ημέρας, και από αέρος ενώ ήδη οι φλόγες έχουν προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές σε πολλές κατοικίες.Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής είναι, σήμερα, ενισχυμένες, με τα οχήματα να φθάνουν τα 16, οι άνδρες της πυροσβεστικής τους 40, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν 3 ομάδες πεζοπόρου τμήματα, δύο υδροφόρες δήμων και 3 πυροσβεστικά οχήματα από τη Σούδα, το Πεδίο Βολής και την 115 πτέρυγα μάχης.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει εκτίμηση για το μέγεθος της καταστροφής.

Στο Ρέθυμνο

Μία ακόμη φωτιά ξέσπασε χθες τη νύχτα, περίπου στις 23:00, στο Μέρωνα Αμαρίου, στο Ρέθυμνο. Η φωτιά που αποτέφρωσε 40 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης, βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο.

Τουλάχιστον 50 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης έγιναν στάχτη από τη φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα στην περιοχή Πρασσές Ρεθύμνου, όπου επίσης έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 4 οχήματα και 10 άνδρες. Η φωτιά είναι αυτή την ώρα υπό μερικό έλεγχο.

Ένα ακόμη μέτωπο φωτιάς ξέσπασε, χθες, στο δήμο Αγίου Βασιλείου, και συγκεκριμένα στους Αρμένους, όπου αποτεφρώθηκαν 2 στρέμματα δασικής έκτασης.Πηγή: cretalive.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ