Αναβολή της συζήτησης για την κήρυξη του Πειραιά ως ενιαίου αρχαιολογικού χώρου ζητεί ο δήμος

Να αναβληθεί η προγραμματισμένη για σήμερα συζήτηση στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), σχετικά με την κήρυξη του Πειραιά ως ενιαίου αρχαιολογικού χώρου, ζητεί το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, με απόφαση που έλαβε κατά την χθεσινή πολύωρη συνεδρίασή του για το θέμα, στην οποία συμμετείχαν και φορείς της πόλης.

Τη σχετική πρόταση υπέβαλε ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, η οποία έγινε αποδεκτή από όλες τις παρατάξεις, εκτός της Λαϊκής Συσπείρωσης. Στην απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο ζητεί ακόμη τη χορήγηση των στοιχείων που είχε αιτηθεί με το υπ’ αριθμ. 66097/10496/17-12-2018 έγγραφο του δήμου Πειραιά και τη «διεξαγωγή ευρείας διαβούλευσης υπό της Αντιπεριφέρειας Πειραιά προ της εκ νέου εισαγωγή του θέματος σε συνεδρίαση του ΚΑΣ».

Ο κ. Μώραλης κατήγγειλε ότι ενημερώθηκε «τυχαία τρεις ημέρες πριν την επίμαχη συνεδρίαση του ΚΑΣ για την πρόθεση να κηρυχθεί ο Πειραιάς αρχαιολογικός χώρος στο σύνολό του», ένα τόσο μείζον θέμα και για το μέλλον της πόλης. Επίσης, ανέφερε ότι δεν έχει κληθεί στη συνεδρίαση του ΚΑΣ. Ακόμη, έκανε λόγο για απαράδεκτη, όπως τη χαρακτήρισε, διαδικασία που ακολούθησε το Υπουργείο Πολιτισμού. Ειδικότερα, εξήγησε πως το 2016 ξεκίνησε η συζήτηση για το θέμα αυτό, στη συνέχεια υπήρξε σιωπή 2 ετών και στις 26/10/2018 έλαβε επιστολή με την οποία το αρμόδιο Υπουργείο ζητούσε την άποψη του δήμου και της αντιπεριφέρειας για το θέμα αυτό. Ο κ. Μώραλης είπε πως απάντησε στις 17/12/2018 με επιστολή, αναφέροντας προβληματισμούς και σαφείς αντιρρήσεις για την κήρυξη του Πειραιά ως ενιαίου αρχαιολογικού χώρου, στην οποία δεν έλαβε καμία απάντηση από το αρμόδιο υπουργείο. Κατά τον ίδιο, «ενδεχομένως η επίσπευση των διαδικασιών να συνδέεται με το masterplan του ΟΛΠ».Πηγή: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ