Αναβλήθηκε η δίκη για τη Μυρτώ

Αναβλήθηκε η δίκη για τη Μυρτώ

 

Αναβλήθηκε επ’ αόριστον η δίκη του Πακιστανού Άχμετ Βάκας, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 16χρονης Μυρτούς στην Πάρο το καλοκαίρι του 2012.

Η υπόθεση ήταν προγραμματισμένη να εκδικασθεί σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό δικαστήριο της Σύρου, ωστόσο μετά από αίτημα των γονέων του θύματος οι οποίοι βρίσκονται στο εξωτερικό, υπήρξε αναβολή.

Όπως είναι γνωστό η άτυχη Μυρτώ βρίσκεται σε Κέντρο Αποθεραπείας στη Νέα Υόρκη και θα παραμείνει εκεί τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβρη. Στο πλευρό της βρίσκονται πάντα οι γονείς της και ειδικά η μητέρα της. Έτσι υπήρξε αίτημα των γονέων για αναβολή της δίκης τουλάχιστον για μερικούς μήνες μέχρι την επιστροφή τους στην Ελλάδα. 

Παρότι ο εισαγγελέας δεν έκανε δεκτό το αίτημα, το δικαστήριο αποφάσισε να υιοθετήσει την πρόταση των γονέων, αναβάλλοντας την εκδίκαση της υπόθεσης. Μέχρι στιγμής δεν έχει ορισθεί η ημερομηνία της νέας δίκης. 

Ο Άχμετ Βάκας που τους τελευταίους μήνες βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές των Γρεβενών μεταφέρθηκε στην Σύρο και νωρίς το πρωί της Δευτέρας οδηγήθηκε στα δικαστήρια. Οι αστυνομικοί φρόντισαν να μεταφέρουν τον κατηγορούμενο στην αίθουσα των δικαστηρίων πολύ νωρίς (περίπου στις 7:30) ούτως ώστε να μην έρθει σε καμία επαφή με οποιονδήποτε πολίτη που πιθανώς θα επιχειρούσε να τον αποδοκιμάσει ή να τον πλησιάσει.

Στο δημαρχιακό μέγαρο Ερμούπολης όπου στεγάζονται και οι δικαστικές υπηρεσίες, είχε στηθεί μεγάλη αστυνομική επιχείρηση με επικεφαλής τον αστυνομικό δ/ντη Κυκλάδων Νικόλαο Βελέντζα. Το κτίριο είχε μετατραπεί σε «φρούριο» καθώς ήταν κλειστές οι πίσω και οι πλαϊνές πόρτες και η είσοδος επιτρεπόταν μόνο από την κεντρική πόρτα κατόπιν αστυνομικού ελέγχου. Ομοίως και η είσοδος στο χώρο της δικαστικής αίθουσας προκειμένου να μην εισέρχεται ανεξέλεγκτα ο καθένας.

Σημειώνεται ότι στον περίγυρο της Πλατείας Μιαούλη είχαν συγκεντρωθεί μέλη του Ανορ��όδοξου Αγώνα αλλά και του Αντιφασιστικού Μετώπου, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθεί η παραμικρή ένταση.

Την επόμενη εβδομάδα είναι προγραμματισμένη νέα δίκη με κατηγορούμενο τον Βάκας, αυτή τη φορά για ψευδής ανωμοτί κατάθεση. Πρόκειται για την υπόθεση με τα ψευδή στοιχεία της ηλικίας του που είχε δώσει στην αρχική του κατάθεση. Πιθανολογείται ότι ο Βάκας θα παραμείνει στα κρατητήρια της Αστυνομικής Δ/νσης Κυκλάδων για μία εβδομάδα ούτως ώστε να αποφευχθούν οι συνεχόμενες μεταγωγές του. 

 

Πηγή:cyclades24.gr

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ