Ανατροπή στην εισήγηση των λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα του λιανεμπορίου: Τι προτείνουν

Θετική είναι, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η εισήγηση των λοιμωξιολόγων στο άνοιγμα του λιανεμπορίου την προσεχή Δευτέρα (18/1) με προϋποθέσεις. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης, το άνοιγμα είναι γενικό, αφορά σε όλα τα καταστήματα και τα κομμωτήρια. Ο πολίτης θα πρέπει να στείλει SMS με τον κωδικό 2 που θα έχει ισχύ δύο ώρες. Μέσα σ’ αυτό το χρονικό διάστημα ο πολίτης θα μπορεί θα μπορεί να ψωνίσει ό,τι θέλει και να μπει σε όσα καταστήματα επιθυμεί χωρίς ραντεβού και να μετακινηθεί από δήμο σε δήμο. Δηλαδή οι λοιμωξιολόγοι δεν εισηγούνται άνοιγμα με με τη μέθοδο του click in shop, αλλά με ελεύθερη πρόσβαση των πελατών στα καταστήματα. Οι ειδικοί προχώρησαν σε αυτή την εισήγηση μετά τη θετική εικόνα που έχει διαμορφωθεί αυτές τις δυο εβδομάδες και την πτώση σε κρίσιμους δείκτες της επιδημίας όπως είναι ο αριθμός των νέων διαγνώσεων και η αποκλιμάκωση του αριθμού των διασωληνωμένων.

Βέβαια, στο τραπέζι παραμένει και το σενάριο τα καταστήματα να ανοίξουν τελικά με click in shop, δηλαδή με ραντεβού. Ο οριστικός τρόπος θα ανακοινωθεί στην απογευματινή ενημέρωση από τους Νίκο Χαρδαλιά και Άδωνι Γεωργιάδη.

Ό,τι κι αν αποφασιστεί τελικά, για τα καταστήματα στις “κόκκινες” περιοχές η εισήγηση είναι να ανοίξουν μόνο με τη μέθοδο του click away, και να μην ανοίξουν τα κομμωτήρια και καταστήματα περιποίησης νυχιών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ