Ανατριχιάζουν τα λόγια του Γρηγόρη Λέων: Η Τζωρτζίνα δεν υπέφερε μόνο από έναν εξωγενή παράγοντα

Ανατριχιαστικά είναι τα λόγια του ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων ο οποίος αναφέρθηκε στον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας. Η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού για τη δολοφονία της, ενώ την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας.

«Η Τζωρτζίνα υπέφερε πάρα πολύ και ίσως όχι μόνο από έναν εξωγενή παράγοντα», είπε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ1, ο Γρηγόρης Λέων.

«Για τα δύο πρώτα περιστατικά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια και εξωγενή παράγοντα διαφορετικό από τον τελικό παράγοντα της Τζωρτζίνας», πρόσθεσε.

Τζωρτζίνα- Πάτρα- θάνατος

«Δεν πρέπει να αναμένουμε ομολογία, αλλά να είμαστε βέβαιοι ότι η ψυχή αυτών των παιδιών θα βρει τη δικαίωση τουλάχιστον στις δικαστικές αίθουσες», είπε ο Γρηγόρης Λέων.

Τι είπε για την ανάρτηση που έκανε σχετικά με την Μαλένα

Αναλύοντας ξανά το σκίτσο που ανέβασε στο Twitter και δείχνει έναν αριστερόχειρα δράστη που κλείνει το στόμα και τη μύτη του θύματος με τέτοιο τρόπο ώστε να προκληθούν αμυχές ψηλά, στη βάση της μύτης, όπως ακριβώς είχε και η Μαλένα στις φωτογραφίες, o κ. Λέων τόνισε:

«Πρώτα απ’ όλα ακουγόταν έντονα για μακρύ χρονικό διάστημα ότι οι εκδορές ήταν απλές εκδορές σε ένα σημείο που σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να είναι συμβατές με ασφυκτικό θάνατο. Αυτό με ανάγκασε να αναρτήσω τη συγκεκριμένη βιβλιογραφία με σκίτσο από βιβλιογραφία και τη φωτογραφία που δείχνει την αντίστροφη φορά των τραυμάτων, δηλαδή ο δράστης, αν υποθέσουμε ότι υπάρχει στην Μαλένα, έχει αποφράξει μύτη και στόμα με το δεξί χέρι», είπε ο ιατροδικαστής.

«Η φωτογραφία όχι απλά δεν αποκλείει τον ασφυκτικό θάνατο αλλά το γεγονός ότι οι εκδορές είναι ψηλά στη μύτη επιβεβαιώνεται και από τη βιβλιογραφία. Στην πρώτη λοιπόν έκθεση είχαμε αιτία θανάτου παθολογική 100% και κλείδωνε το περιστατικό με βεβαιότητα ηπατικής ανεπάρκειας ενώ ακόμη και φοιτητής γνωρίζει ότι το πρώτο σύμπτωμα της ηπατικής ανεπάρκειας είναι ο ίκτερος, που δεν εντοπίστηκε ποτέ» υποστήριξε ο ιατροδικαστής.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.