Αναθεώρησε το Γεωδυναμικό: 5,9 Ρίχτερ ο σεισμός ανοιχτά της Ρόδου

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε πριν από λίγο ανοιχτά της Ρόδου.  Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο αναθεώρησε την αρχική εκτίμησή του για τη σεισμική δόνηση. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη νέα εκτίμηση, ο σεισμός που σημειώθηκε στις 14.:39, είχε μέγεθος 5,9 Ρίχτερ με επίκεντρο 58χλμ νοτιανατολικά της Ρόδου και εστιακό βάθος 22 χλμ.  Νωρίτερα, το Γεωδυναμικό είχε υπολογίσει τον σεισμό, που έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο νησί σε 5,7 Ρίχτερ.

σεισμός Ρόδος

 Η ανακοίνωση για τον σεισμό

Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοίνωσε ότι σήμερα, στις 14:37, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση με μέγεθος 5.9 στην κλίμακα Ρίχτερ. Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 498 χλμ. ανατολικά νοτιοανατολικά των Αθηνών. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 58 χλμ. νοτιοανατολικά της Λίνδου.

Έντονα αισθητός ο σεισμός στην Ρόδο

Ο ισχυρός σεισμός προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στην Ρόδο, ωστόσο δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.  Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και σε άλλα νησιά των Δωδεκανήσων, καθώς και στην Κρήτη.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ