Ανασφάλιστοι ασθενείς: Χωρίς οικονομική επιβάρυνση η διακομιδή τους σε ιδιωτικά θεραπευτήρια

Οι ανασφάλιστοι ασθενείς, που νοσηλεύονται σε απλές κλίνες στα νοσοκομεία του ΕΣΥ θα μπορούν να διακομίζονται σε ιδιωτικά θεραπευτήρια, εφόσον χρειαστεί, χωρίς να επιβαρύνονται οι ίδιοι οικονομικά, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Η σχετική νομοθετική ρύθμιση κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, σημειώνεται, ενώ θα έχει αναδρομική ισχύ.

“Με διάταξη νόμου που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, όλοι οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας που νοσηλεύονται σε απλές κλίνες στα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ., θα μπορούν να διακομίζονται σε ιδιωτικά θεραπευτήρια, εφόσον χρειαστεί, χωρίς καμία δική τους οικονομική επιβάρυνση. Η διάταξη θα έχει αναδρομική ισχύ. Κάτι που ίσχυε ήδη για τις κλίνες ΜΕΘ, για τις οποίες αν και είχε ψηφιστεί σχετική διάταξη το 2018 δεν είχε εφαρμοστεί. Εφαρμόστηκε από τον περασμένο Σεπτέμβριο, με αναδρομική ισχύ, καθώς η σημερινή Κυβέρνηση ήταν αυτή που εξασφάλισε τα κονδύλια για να αποζημιώνονται τα ιδιωτικά θεραπευτήρια από τον ΕΟΠΥΥ, για τη νοσηλεία ανασφάλιστων συμπολιτών μας σε κλίνες ΜΕΘ”, αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Είχε προηγηθεί το δημοσίευμα της εφημερίδας Ριζοσπάστης σχετικά με «εμπιστευτικό – επείγον» έγγραφο του ΕΚΑΒ (το παράρτημα της Θεσσαλονίκης) προς τις διοικήσεις των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης να μην διακομίζονται ασθενείς που δεν είναι ασφαλισμένοι σε ιδιωτικές κλινικές. Αναφέρει συγκεκριμένα ότι «μετά από την επείγουσα ανάγκη που προέκυψε, λόγω της αύξησης των περιστατικών κορονοϊού, δεν θα πραγματοποιούνται διακομιδές περιστατικών που είναι ανασφάλιστα προς τα ιδιωτικά θεραπευτήρια. Θα διακομίζονται μόνο τα περιστατικά που είναι ασφαλισμένα στον ΕΟΠΥΥ».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ