Αναλώσιμοι 4: «Άρωμα» Χόλιγουντ στη Θεσσαλονίκη – Εικόνες από τις προετοιμασίες για τα γυρίσματα

Χολιγουντιανό αέρα αποπνέει εδώ και λίγα 24ωρα η Θεσσαλονίκη, καθώς Μέγκαν Φοξ, Τζέισον Στάθαμ, 50 Cent, Άντι Γκαρσία και άλλοι αστέρες του σινεμά βρίσκονται στην πόλη για τα γυρίσματα της ταινίας «Αναλώσιμοι 4», με σκηνοθέτη τον Σκοτ Γουώ.

Το συνεργείο της παραγωγής εργάζεται με «πυρετώδεις» ρυθμούς και έχει διαμορφώσει το υπερσύγχρονο στούντιο της Millennium Media στη Θέρμη σε πλατό του Χόλιγουντ, ενώ, διακρίνεται και το γιγαντιαίο ομοίωμα πολεμικού πλοίου, το οποίο αναμένεται να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες της ταινίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr οι παγκοσμίου φήμης ηθοποιοί έχουν καταφτάσει στην Ελλάδα από την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ, με τελευταία άφιξη την Μέγκαν Φοξ και τον σύντροφό της, τον ράπερ Machine Gun Kelly (ή αλλιώς MGK), αναμένεται από σήμερα Δευτέρα 8 Νοεμβρίου να ξεκινήσουν τα γυρίσματα.

Το άκουσμα της κλακέτας και το 3,2,1… action σύμφωνα με πηγές του ThessToday.gr θα διαρκέσει τουλάχιστον έναν μήνα και εκτός από το τεράστιο πλατό στα ανατολικά της Θεσσαλονίκης θα χρησιμοποιηθεί και ο βιομηχανικός χώρος που έχει μισθωθεί στα δυτικά. Χθες, Κυριακή, στο στούντιο της Θέρμης έφτασε κομβόι φορτηγών με βουλγαρικές και αλβανικές πινακίδες, το οποίο ξεφόρτωσε όλο το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες των σκηνών δράσης.

Θεσσαλονίκη- Αναλώσιμοι 4

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον συγκεκριμένο χώρο θα πραγματοποιηθούν αποκλειστικά γυρίσματα των κασκαντέρ με τη βοήθεια οπλικών συστημάτων (οχήματα, όπλα, σφαίρες, αλεξίσφαιρα κ.α.), ενώ η χολιγουντιανή «αφρόκρεμα» θα βρίσκεται στην περιοχή των Διαβατών, στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Εκτός από τους Τζέισον Στέιθαμ,  Άντι Γκαρσία, Μέγκαν Φόξ, Κέρτις «50 Cent» Τζάκσον, στη Θεσσαλονίκη έχει καταφθάσει και ο «αντίπαλος» των «Αναλώσιμων» στην ταινία, ο Ταϊλανδός σταρ του Χόλιγουντ Τόνι Τζα, σπεσιαλίστας στις πολεμικές τέχνες, ο οποίος προστέθηκε στο καστ.

Θεσσαλονίκη- Αναλώσιμοι 4

Στα γυρίσματα θα βρίσκεται και ο πασίγνωστος Ντολφ Λούντγκρεν, επίσης γνωστός ηθοποιός σε ταινίες δράσης με έντονο στοιχείο τις πολεμικές του ικανότητες.

Οι πληροφορίες του ThessToday.gr αναφέρουν ότι η «ομάδα Α’» αστέρων της ταινίας διαμένει σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων στην ανατολική Θεσσαλονίκη, ενώ η παραγωγή έχει ενοικιάσει μεγάλα συγκροτήματα airbnb προς τη δυτική πλευρά της πόλης.

Θεσσαλονίκη - Αναλώσιμοι 4

Να σημειωθεί ότι ο δημιουργός της σειράς των συγκεκριμένων ταινιών, Σιλβέστερ Σταλόνε, δεν θα ταξιδέψει καθόλου στη Θεσσαλονίκη, καθώς έχει ολοκληρώσει ήδη τα γυρίσματα των σκηνών του στο Λονδίνο.

Μάλιστα, ανακοίνωσε πως μετά τους «The Expendables 4» δεν θα συμμετέχει σε νέες ταινίες του franchise ως Μπάρνεϊ Ρος με τον Τζέισον Στέιθαμ να αναλαμβάνει τον πρώτο ρόλο.

Για την παραγωγή στα πλατό των «Αναλώσιμων 4» στη χώρα μας, δίνει το «παρών» και εξοπλισμός που προέρχεται από τον ελληνικό στρατό, μια πρακτική που είναι συνήθης για κάθε παραγωγή δράσης, σε όλο τον κόσμο.

Πρόκειται για διάθεση μέσων πολύ σημαντική που πολλές φορές μάλιστα  «κρίνει» και την εκ νέου παραγωγή ταινιών δράσης σε μια χώρα, αφού τέτοιες ταινίες είναι απαραίτητο να περιλαμβάνουν βαρύ εξοπλισμό τοπικής προέλευσης, οχήματα και μέσα που συνεισφέρουν στην αληθοφάνεια του τελικού κινηματογραφικού αποτελέσματος.

Έτσι, στη συγκεκριμένη ταινία, που προγραμματίζεται να βγει στις αίθουσες το 2022, οι Έλληνες θεατές θα δουν οχήματα που θα τους είναι γνώριμα από τον καιρό της στρατιωτικής τους θητείας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ