Αμύνταιο: Θρίλερ με την εξαφάνιση 33χρονου – Ο μυστηριώδης φίλος και το ψεύτικο προφίλ στο Facebook

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την εξαφάνιση ενός άνδρα από τη Φλώρινα. Τα ίχνη του Θανάση – Σάκη Παούνη χάθηκαν πριν από δύο χρόνια, και στις 10 Ιουνίου 2019, όταν εξαφανίστηκε από το πατρικό του στο χωριό Πεδινό Αμυνταίου. Μια μέρα πριν, είχε πει στη μητέρα και την αδελφή του ότι θα μεταναστεύσει στη Γερμανία για να εργαστεί. Θα έφευγε με κάποιον νεαρό από τη Θεσσαλονίκη. Ο Γιώργος, όπως πιθανότατα είναι το όνομά του, αποτελεί πρόσωπο – «κλειδί» στην υπόθεση, και τον αναζητά η οικογένειά του για να πάρει απαντήσεις στα καυτά ερωτήματά της.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εκπομπής της Αγγελικής Νικολούλη, που ασχολήθηκε με την υπόθεση, το περίεργο είναι ότι ο 33χρονος τότε άφησε το κινητό του τηλέφωνο και τον φορτιστή στο παράθυρο του σπιτιού του, σαν να έφυγε βιαστικά.

Ο άγνωστος φίλος

Η μητέρα του Σάκη, μιλώντας στην εκπομπή “Φως στο Τούνελ”, έκανε έκκληση στον ίδιο εάν είναι κάπου και ακούει, να δώσει έστω ένα σημάδι ζωής. “Μιλούσε συνέχεια στο τηλέφωνο με κάποιον Γιώργο από τη Θεσσαλονίκη. Δεν ξέρω τι ακριβώς λέγανε, αλλά σαν να του έδινε οδηγίες για το τι να κάνει. Το μόνο που θέλω, να είναι στη ζωή και να είναι καλά, τίποτα άλλο” είπε με δάκρυα στα μάτια. Στην κάμερα μίλησε και η μικρότερη αδελφή του, Χριστίνα, στην οποία ο 35χρονος σήμερα Σάκης είχε πει πως τη δουλειά στη Γερμανία την έψαχνε μέσω ενός γραφείου ευρέσεως εργασίας στη Θεσσαλονίκη. Η ίδια φοβάται μήπως του έχει συμβεί κάτι κακό.

Ο γρίφος του Facebook

Η Χριστίνα Παούνη αναρωτήθηκε γιατί ο αδελφός της είχε ένα ψεύτικο προφίλ στο Facebook. “Χρησιμοποιούσε το όνομα Γιάννης Παπαδόπουλος, χωρίς να έχει δικές του φωτογραφίες. Τον ρώτησα το λόγο που το δημιούργησε, αλλά δεν μου απάντησε” είπε. Ανέφερε ακόμη ότι την προηγούμενη μέρα της εξαφάνισης της τηλεφώνησε και της είπε πως θα έφευγε για Γερμανία και πως θα προσπαθούσε να επιστρέψει για το γάμο της. “Δεν με πήρε ούτε τηλέφωνο και αυτό μου φαίνεται πολύ παράξενο. Ήταν ευκολόπιστος, αν του ζητούσες βοήθεια, θα στην έδινε…”, τόνισε.

Συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί του αγνοούμενου δεν μπορούν να δώσουν μία εξήγηση για την ξαφνική εξαφάνισή του. Ο γαμπρός του Θέμης Φωτεινός, περιμένει κάποιο νέο, αν όχι από τον ίδιο τον Σάκη, έστω από τον άνθρωπο που έφυγε μαζί του, αν είναι κάπου και βλέπει. “Είναι δύο χρόνια τώρα που δεν έχει δώσει σημεία ζωής. Από τα Προξενεία δεν έχουμε καμία ενημέρωση. Όταν είχαμε κάνει εμείς κάποιες ενέργειες, δεν μας έδιναν πληροφορίες γιατί ήταν το απόρρητο που τους δεσμεύει, μας έλεγαν. Περνάνε πολλά από το μυαλό μας. Ίσως να εκμεταλλεύτηκε κάποιος την καλοσύνη του και να τον ξεγέλασε. Ίσως να παρασύρθηκε και να τον έχει μπλέξει κάπου” ανέφερε.

Ο πατέρας του Σάκη μιλώντας στο «Τούνελ» είπε: “Δεν μιλούσαμε εκείνο το διάστημα, γιατί ήμασταν παρεξηγημένοι. Πήρα την κόρη μου τηλέφωνο και τη ρώτησα που είναι. Νόμιζα ότι είχε πάει κάπου για δουλειά. Μου είπε πως έφυγε στη Γερμανία. Περιμέναμε ένα γράμμα, μήπως μας στείλει κάτι, αλλά τίποτα”. Στο Πεδινό Φλώρινας οι κάτοικοι έκαναν λόγο για έναν ήσυχο και αγαπητό νέο, που δε δημιουργούσε προβλήματα.

Το μυστήριο της Στουτγάρδης

Μέσα από ένα ερασιτεχνικό βίντεο, ο Γιώργος Μακρής, τηλεθεατής της εκπομπής που κατοικεί στη Γερμανία, δείχνει τον τόπο που είδαν έναν άνδρα με τα χαρακτηριστικά του 35χρονου.

Ήταν περίπου πριν από δύο εβδομάδες στο κέντρο της πόλης, και συγκεκριμένα στην περιοχή Μπατ Κάνστατ, κοντά σε μία εκκλησία που σιτίζονται άστεγοι. Όπως αναφέρει ο μάρτυρας, εκεί βλέπει συχνά Έλληνες να κάθονται και να περιμένουν στην ουρά για ένα πιάτο φαγητό. Το κέντρο του Μπατ Κάνστατ απέχει λίγα μόλις μέτρα από το σημείο που είδαν τον άνδρα, που φορούσε μπλε φόρμα.

Η εκπομπή επικοινώνησε με τις Προξενικές Αρχές στη Γερμανία, και η ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο, ανέλαβε την έρευνα για να βοηθήσει την οικογένεια. Η δήλωση εξαφάνισης στο Α.Τ. Αμυνταίου δεν έγινε έγκαιρα γιατί οι συγγενείς θεώρησαν ότι ήταν επιλογή του η απομάκρυνση. Όμως όταν διαπίστωσαν πως δεν έδωσε κανένα σημάδι ζωής, ανησύχησαν και κινητοποιήθηκαν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής, δεν ταξίδεψε αεροπορικώς, αλλά ούτε και οδικώς για Γερμανία και δεν κινήθηκε κάποιος τραπεζικός λογαριασμός του. Από το γραφείο ευρέσεως εργασίας στη Θεσσαλονίκη, που ο ίδιος ανέφερε στους συγγενείς του, απάντησαν ότι δεν είχε έρθει ποτέ σε επαφή μαζί τους.

Για την εξαφάνισή του έχει σημάνει Silver Alert.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ