Αλληλέγγυοι έπεσαν στη θάλασσα στη Μυτιλήνη– ΒΙΝΤΕΟ

Εν μέσω διαμαρτυριών από αλληλέγγυους, ξεκίνησε νωρίς το πρωί η διαδικασία για την επαναπροώθηση κι άλλων προσφύγων και μεταναστών από τα ελληνικά νησιά προς την Τουρκία.

Γύρω στις 8 το πρωί κι ενώ περίπου 50 μετανάστες από το hot spot της Μόριας είχαν επιβιβαστεί σε πλοίο της εταιρείας “Τουργιόλ”, κάποιοι από τους αλληλέγγυους που είχαν συγκεντρωθεί στο λιμάνι της Λέσβου, έπεσαν στη θάλασσα, σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν τη μεταφορά.

Στο σημείο έσπευσε σκάφος του λιμενικού που απομάκρυνε τους αλληλέγγυους, ενώ συνεχίζεται η διαμαρτυρία των υπόλοιπων στο λιμάνι.

Υπενθυμίζουμε ότι νωρίτερα το πρωί, ξεκίνησε η διαδικασία για την επαναπροώθηση προσφύγων και μεταναστών από τα ελληνικά νησιά προς την Τουρκία.

Όπως έγινε και στις επαναπροωθήσεις της προηγούμενης Δευτέρας, τους μετανάστες θα συνοδεύουν ισάριθμοι αστυνομικοί της Frontex.

Στα πλοία θα επιβιβαστούν, επίσης, και ομάδες ανδρών υπηρεσίας αποκατάστασης τάξης για να αντιμετωπίσουν τυχόν απρόοπτα στη διάρκεια του ταξιδιού προς το λιμάνι του Δικελί.

Οι μετανάστες θα παραδοθούν στις τουρκικές αρχές στο λιμάνι της πόλης Δικελί απέναντι από τη Λέσβο.

Διαβάστε επίσης:

Περίπου 150 μετανάστες επαναπροωθούνται στην Τουρκία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ