‘Αλλαξαν κλειδαριές στο θέατρο

‘Αλλαξαν κλειδαριές στο θέατρο

Οι πέντε υπάλληλοι του τμήματος Δημόσιων Κτημάτων της Κτηματικής Υπηρεσίας Αθηνών, συνοδεία άλλων τόσων αστυνομικών έφτασαν στο θέατρο Εμπρός σήμερα το πρωί και άλλαξαν τις κλειδαριές. Οι καλλιτέχνες που είχαν κάνει κατάληψη στο κτίριο βρέθηκαν έξω από αυτό.

 Αυτή την ώρα κάποιοι από τους καλλιτέχνες και τους κατοίκους που συγκροτούν την «Κοινότητα του Εμπρός» συσκέπτονται για να οργανώσουν τα επόμενα βήματά τους.

Όλα ξεκίνησαν την Πέμπτη, 22 Νοέμβρη, όταν έφτασε επιστολή στο θέατρο Εμπρός, που υπογράφεται από την Κτηματική Υπηρεσία Αθηνών τμήμα δημοσίων κτημάτων που απαιτούσε άμεση εκκένωση του χώρου και καλούσε το αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως «να αποστείλει τα αρμόδια όργανα» την Τρίτη 27 Νοεμβρίου στις 10.30 το πρωί.

Υπενθυμίζεται, ότι το Εμπρός ένα ιστορικό κτίριο και σημαντικό θέατρο στο κέντρο της Αθήνας που παρέμενε κλειστό κι ανενεργό για χρόνια, τέθηκε εκ νέου σε λειτουργία το Νοέμβρη του 2011 με την πρωτοβουλία κατάληψης και ενεργοποίησης του χώρου από την Κίνηση Μαβίλη και με τη συμμετοχή και στήριξη της Κίνησης Κατοίκων Ψυρρή και πάρα πολλών καλλιτεχνών και θεωρητικών των παραστατικών τεχνών, της μουσικής, των εικαστικών.

 

Σημειώνεται ότι περισσότερες από δύο χιλιάδες υπογραφές είχε καταφέρει να συλλέξει για την υποστήριξή της η «Κοινότητα του Εμπρός», συμπαρασύροντας μαζί της έως ακαδημαϊκούς και θεσμικούς φορείς του θεάτρου από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ