Αλλαγές στις πανελλαδικές εξετάσεις – Αυξάνεται η εξεταστέα ύλη

Αύξηση της εξεταστέας ύλης σε τέσσερα μαθήματα για τις πανελλαδικές του 2020, ανακοινώνει το Υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ”τα Νέα”, το υπουργείο ανακοινώνει την εξεταστέα ύλη ενός μαθήματος που δεν έχει θεσμοθετηθεί ακόμη και ότι θα εξετάζεται πανελλαδικά, της κοινωνιολογίας.

Ο υπουργός Παιδείας ανακοινώνει την εξεταστέα ύλη στα δέκα μαθήματα που θα εξετάζονται πανελλαδικά την επόμενη χρονιά, πριν η νέα μορφή των εξετάσεων ψηφιστεί στη Βουλή.

Η ύλη αυξάνεται στα Μαθηματικά, Βιολογία, Φυσική, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας καθώς αυξάνονται και οι ώρες διδασκαλίας τους. Μεταξύ αυτών, ανακοινώνεται και η ύλη στην περίφημη Κοινωνιολογία, η οποία θα αντικαταστήσει τα Λατινικά και για την οποία δεν υπάρχει ακόμα βιβλίο. Καθώς δεν υπάρχει βιβλίο για την Κοινωνιολογία της Γ’ Λυκείου, ο υπουργός Παιδείας θα παρουσιάσει διδακτέα ύλη από συρραφή κεφαλαίων των βιβλίων που υπήρχαν ως αυτή την χρονιά στη Β΄και Γ΄Λυκείου.

«Η κοινή λογική μπορεί να χαρακτηρίσει αυτή την απόφαση μόνο με μία λέξη: παραλογισμός», σχολιάζει στην εφημερίδα ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, Γιάννης Τυρλής.

Η μεγαλύτερη αύξηση της εξεταστέας ύλης καταγράφεται στα Μαθηματικά του Θετικού και Οικονομικού Προσανατολισμού όπου και προστίθενται κεφάλαια από την ύλη των Μαθηματικών της Γενικής Παιδείας. Η διδασκαλία των τεσσάρων μαθημάτων που θα εξετάζονται ανά επιστημονικό πεδίο θα είναι εξάωρη εβδομαδιαία, ενώ οι ώρες διδασκαλίας όλων των μαθημάτων στην τελευταία τάξη του Λυκείου, από 32 που είναι σήμερα θα γίνουν 29.

Συνολικά, θα ανακοινωθεί η διδακτέα και εξεταστέα ύλη για την Γ΄Λυκείου στα μαθήματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, Κοινωνιολογίας, Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας, Αρχών Οικονομικής Θεωρίας, Ανάπτυξης Εφαρμογών για πραγματιστικό περιβάλλον. Δεν αναμένεται αύξηση της ύλης στα θεωρητικά μαθήματα και τις ανθρωπιστικές σπουδές.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ