Άλκης Καμπανός: Κεριά και λουλούδια στο σημείο της δολοφονίας

Το ημερολόγιο γράφει 1η Φεβρουαρίου… Έναν χρόνο πριν, το 2022, ακριβώς στις 00:19, ο Άλκης Καμπανός έπεφτε νεκρός από τα δολοφονικά χτυπήματα κάποιων που αποφάσισαν να του αφαιρέσουν τη ζωή λόγω οπαδικών διαφορών.

Άλκης Καμπανός: Μαθητές φόρεσαν τις φανέλες των ομάδων τους και παρουσίασαν το γκράφιτι

Στην οδό Θεόδωρου Γαζή, η οποία έχει πια μετονομαστεί σε Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη, μαζεύτηκε πολύς κόσμος λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Είναι μια οδός, ποτισμένη με τα δάκρυα χιλιάδων ανθρώπων και «κουβαλάει» αμέτρητα γιατί: «γιατί να δολοφονηθεί αναίτια ένα παλικάρι 19 χρόνων;». Εκεί σήμερα συγκεντρώθηκαν αυθόρμητα δεκάδες άνθρωποι, έναν χρόνο μετά τιμώντας τη μνήμη του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού.

Άλκης Καμπανός: Στο σημείο της δολοφονίας

Άλκης Καμπανός: Σε κλίμα συγκίνησης το μνημόσυνο για τον έναν χρόνο από τη δολοφονία του

Άλκης Καμπανός: Στο σημείο δολοφονίας

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, αυτό που έγινε στο σημείο που ξεψύχησε ο Άλκης προκαλεί μόνο δέος, συγκίνηση και ανατριχίλα. Δεκάδες άνθρωποι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, thesstoday.gr,  πήγαν στο σημείο για να ανάψουν ένα κερί, να προσευχηθούν, να μείνουν έστω και για λίγο στο σημείο όπου έπεφτε νεκρός ο άτυχος φοιτητής. Βουβά πρόσωπα, γεμάτα πόνο, οδύνη, αλλά και απορία: Θεέ μου γιατί; Γιατί να γίνει αυτό; Ποιους πείραξε; Γιατί δεν σταμάτησαν να τον χτυπούν; Τι κακό προκάλεσε;

Άλκης Καμπανός: «Κοκάλωσα όταν είδα το δρεπάνι» – Φίλος του 19χρονου περιγράφει καρέ-καρέ την δολοφονική επίθεση

Άλκης Καμπανός: Στο σημείο της δολοφονίας

Άλκης Καμπανός: Στο σημείο της δολοφονίας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ