Αλέξης Κούγιας: Κατασκευασμένη και με ψευδομάρτυρες η υπόθεση Λιγνάδη

Επίθεση εναντίον του Κωνσταντίνου Φιλίππογλου, μάρτυρα στη δίκη Λιγνάδη, εξαπέλυσε σήμερα ο συνήγορος υπεράσπισης Αλέξης Κούγιας.

Ο κ. Κούγιας με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ο κ. Φιλίππογλου είπε ψέματα ότι δήθεν αυτοβούλως εξετάστηκε ως μάρτυρας στην Ανάκριση και ότι έτσι κατέστη και μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη. γιατί σε ερωτήσεις που του έκανε αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι δεν εμφανίστηκε αυτοβούλως στην Ανάκριση, αλλά ότι τον πρότεινε ως μάρτυρα το πρόσωπο, το οποίο έχει κατασκευάσει όλη την υπόθεση εις βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη, η δικηγόρος Μαρία Κουρτέση, η οποία είναι και δικηγόρος της πρώην συζύγου του μάρτυρα.

Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Κούγιας, υποστηρίζει ότι ο κ. Φιλίππογλου έχει προηγούμενα με τον κατηγορούμενο, εργασιακής φύσεως και ότι στο δικαστήριο δεν μπόρεσε να αποδείξει ότι ήταν παρών στην Επίδαυρο, το επίμαχο διάστημα που εξετάζεται στο δικαστήριο. Στο κείμενο τονίζεται ότι ο μάρτυς, εμφανίζεται σε τηλεοπτικά κανάλια, αλλά αποκρύπτει ότι ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου που λεει ότι έμεινε στην Επίδα ούτε τον έχει δει ποτέ στο ξενοδοχείο του, ούτε του λέει τίποτε το όνομα Φιλίππογλου και κατέθεσε επίσης ότι το ίδιο βεβαιώνουν και όλοι οι υπάλληλοι του συγκεκριμένου ξενοδοχείου.

Ο κ. Κούγιας ισχυρίζεται ότι ο κ. Φιλίππογλου έχει κάνει και ειδικές αναρτήσεις στο διαδίκτυο, χωρίς να γνωρίζει γιατί κατηγορείται ο κ. Λιγνάδης. Μάλιστα στις 6/2/2021, δηλαδή 20 ημέρες πριν κρατηθεί ο κ Λιγνάδης προσωρινά, και 15 ημέρες πριν του ασκηθεί ποινική δίωξη, ο κ. Φιλίππογλου στις αναρτήσεις του έγραφε ότι «περιμένουν μεγάλες στιγμές το θέατρο, που πλέον θα λειτουργεί στις φυλακές».

Δημήτρης Λιγνάδης- δίκη

Ο κ. Κούγιας γράφει στην ανακοίνωσή του επίσης ότι “δυστυχώς αναγκαζόμαστε να κάνουμε αυτή την ανακοίνωση, διότι εντός του Δικαστηρίου επί ώρες τα Τακτικά Μέλη, οι Ένορκοι και ο κ. Εισαγγελέας αγωνίζονται να ανακαλύψουν την αλήθεια και κάθε μέρα αποδεικνύονται όλες αυτές οι κατασκευές που έγιναν από ένα συγκεκριμένο ακτιβιστικό κύκλο ανθρώπων που με φανατισμό επιδιώκουν την καταδίκη του Δημητρίου Λιγνάδη, τον οποίο μισούσαν λόγω της πολιτικής του προελεύσεως και λόγω του ότι επελέγη από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, αλλά και λόγω της ιδιαίτερης προσωπικότητάς του, και, ενώ αυτά συμβαίνουν στο Δικαστήριο, συγκεκριμένοι «δημοσιογράφοι» υπηρετούν συγκεκριμένο ακτιβιστικό χώρο, παραπληροφορούν με αναρτήσεις που αποτελούν προσωπικές τους κρίσεις γι’ αυτά που δήθεν συμβαίνουν στο Δικαστήριο, «βαφτίζουν» εντελώς αναξιόπιστους μάρτυρες, που δοκιμάζουν την αντοχή και τη λογική των Τακτικών Δικαστών, των Ενόρκων και του κου Εισαγγελέα με όσα προκλητικά ψέματα λένε, ως δήθεν αξιόπιστες προσωπικότητες, οι οποίες δήθεν επιβεβαιώνουν το κατηγορητήριο και δήθεν οδηγούν σε κατάρρευση τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς Λιγνάδη.”

Η ανακοίνωση καταλήγει λέγοντας ότι ο κατηγορούμενος Δημήτρης Λιγνάδης έχει μηνύσει όλους αυτούς τους αναξιόπιστους ψευδομάρτυρες, πριν αρχίσει η δίκη του, για όσα κατέθεσαν στην Ανάκριση, αλλά και για όσα ψεύδη κατέθεσαν και στο ακροατήριο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ