Αλέξης Κούγιας: «Καρφιά» για τους δικηγόρους της υπόθεσης στον Κολωνό

Ο Αλέξης Κούγιας με ανακοίνωση που εξέδωσε αφήνει αιχμές για τους συνάδελφους του στην υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό. Μεταξύ άλλων τονίζει πως όταν οι ποινικολόγοι αναλαμβάνουν την υπεράσπιση ενός κατηγορουμένου απαγορεύεται να επιφυλάσσονται εάν θα συνεχίσουν να υπερασπιζόμαστε τον εντολέα τους ανάλογα με τα όσα θα προκύψουν με την πρόοδο του ανακριτικού έργου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Αλέξης Κούγιας προς τους δικηγόρους της υπόθεσης της 12χρονης

Κύριοι συνάδελφοι, νεαροί και μη, μετά από σχεδόν 50 χρόνια μάχιμης ποινικής δικηγορίας σε όλα τα δικαστήρια της Ελλάδος από τον Έβρο μέχρι την Ιεράπετρα της Κρήτης, θέλω να σας υπενθυμίσω ότι ο ποινικολόγος είναι μια ιδιαίτερα τιμητική, αλλά δύσκολη επιστημονική και δικηγορική επιλογή, την οποία πρέπει να υπηρετούμε με απόλυτη συνέπεια, υψηλό αίσθημα ευθύνης, νομική επάρκεια και σεβασμό στο λειτουργηματικό μας ρόλο.

Όταν αναλαμβάνουμε συνειδητά την υπεράσπιση ενός κατηγορουμένου απαγορεύεται, γιατί αυτό αγγίζει τα όρια της απιστίας δικηγόρου, να επιφυλασσόμεθα στο εάν θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τον εντολέα ή την εντολέα μας από τα όσα θα προκύψουν πιθανώς με την πρόοδο του ανακριτικού έργου.

Ο ποινικολόγος όταν αναλαμβάνει μια υπόθεση, όσο και αντιπαθής στην κοινωνία να είναι αυτή, ουδέποτε παραιτείται και απομακρύνεται από την υπόθεση, αλλά αυτό το κάνει μόνο εάν τον αντικαταστήσουν ή τον προσβάλλουν σαν προσωπικότητα θεωρώντας τον ανεπαρκή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ