Αλέξης Κούγιας για Ρούλα Πισπιρίγκου: Αποκάλυψε το παρασκήνιο του τηλεφωνήματος που δέχτηκε από διοικητή νοσοκομείου

Στην υπόθεση που συγκλονίζει το Πανελλήνιο, αυτή του θανάτου των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου από την Πάτρα, αναφέρθηκε ο Αλέξης Κούγιας εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους εξέδωσε τη σημερινή ανακοίνωση, μετά και την έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών, που τον ήθελε να αναλαμβάνει την υπεράσπιση της 33χρονης.

Ο γνωστός ποινικολόγος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ξεκαθαρίζοντας, ότι δεν πρόκειται να εμπλακεί στην υπόθεση από τη στιγμή που δεν ικανοποιήθηκαν οι όροι που έθεσε.

Επίσης, αποκάλυψε το παρασκήνιο του τηλεφωνήματος που δέχτηκε από διοικητή νοσοκομείου της Αττικής, που του ζήτησε να αναλάβει την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου και του είπε πως τα έξοδα θα τα καλύψει ο ίδιος. “Ο διοικητής το έκανε αυτό λόγω προσωπικών σχέσεων με το οικογενειακό περιβάλλον της κατηγορουμένης” και χωρίς να έχει κάποιου άλλου είδους σχέση με την υπόθεση. “Ήταν ανθρώπινο ενδιαφέρον και με έναν τρόπο πολύ διακριτικό” είπε, και πρόσθεσε ότι ήταν αμέσως μετά την παραίτηση των πρώτων δικηγόρων.

Στη συνέχεια, εξήγησε για ποιο λόγο εξέδωσε τη σημερινή ανακοίνωση, επισημαίνοντας ότι τον ενοχλεί ιδιαίτερα η παραφιλολογία που αναπτύσσεται “ότι μελετώ τη δικογραφία”, ενώ υπογράμμισε ότι έπρεπε να αποκαλύψει το τηλεφώνημα που δέχτηκε από τον πατέρα της 33χρονης και επανέλαβε τους όρους που του έθεσε. “Προϋπόθεση για να αποδεχτώ ή όχι, ήταν να μελετήσω τη δικογραφία ενδελεχώς, ώστε να να έχω προσωπική άποψη. Ήταν θέμα προσωπικής και νομικής αξιοπρεπείας”, συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς, εάν υπάρχει ενδεχόμενο να αναλάβει την υπόθεση στο μέλλον, ξεκαθάρισε πως “όχι” γιατί οι τρεις όροι που έθεσε δεν ικανοποιήθηκαν.

Ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε και στην παραίτηση των αρχικών συνηγόρων της Ρούλας Πισπιρίγκου, ενώ μιλώντας γενικότερα για την υπόθεση τόνισε ότι έχει ενοχληθεί, ότι “έχει καταρρακωθεί κάθε τεκμήριο αθωότητος” και ότι “γίνονται ολόκληρα δικαστήρια”.

Δείτε αναλυτικά το ΒΙΝΤΕΟ από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ