Αλεξανδρούπολη: Πώς συνέβη η τραγωδία με τον 36χρονο – Ο ρομποτικός κάδος ήταν “πλήρως και πρόσφατα συντηρημένος”

“Φως” στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο 37χρονος άνδρας, στην Αλεξανδρούπολη χθες το μεσημέρι, ρίχνουν οι αρμόδιοι φορείς. Από τον δήμο Αλεξανδρούπολης αποδίδουν τον τραγικό θάνατο του άνδρα σε μία λανθασμένη εκτίμηση από πλευράς του, ότι έπρεπε να μπει μέσα στον κάδο απορριμμάτων, ώστε να πάρει τη σακούλα με τα φάρμακα που πιθανόν έριξε κατά λάθος μέσα. 

Ο ρομποτικός κάδος απορριμμάτων, που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας, μπροστά από το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης, λειτουργεί με φωτοκύτταρα που βρίσκονται στο εσωτερικό του.

Δείτε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ:

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του δήμου Αλεξανδρούπολης, Ηλίας Δαστερίδης, μίλησε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο 36χρονος “μπήκε σχεδόν ολόκληρος μέσα στον κάδο (σσ. για να βρει τη σακούλα με τα φάρμακα) και το μηχάνημα τον αναγνώρισε ως όγκο απορριμμάτων”. Ο ίδιος υπογράμμισε πως τα φωτοκύτταρα και τα συστήματα ασφαλείας του κάδου λειτουργούσαν κανονικά.

Ο ίδιος δεν ήταν άστεγος, όπως αρχικά μεταδόθηκε, ωστόσο αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα υγείας.

Ο ρομποτικός κάδος έχει απενεργοποιηθεί, έως ότου ολοκληρωθεί η προανακριτική διαδικασία που ξεκίνησαν οι αρμόδιες Αρχές.

Δείτε τι δήλωσε ο αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης:

“Είχε γίνει η συντήρηση του ρομποτικού κάδου, μόλις τον Απρίλιο”

Σύμφωνα με το statusradio.gr, ο αντιδήμαρχος Ηλίας Δαστερίδης υπογράμμισε ότι ο επίμαχος ρομποτικός κάδος ήταν “πλήρως, και μάλιστα πρόσφατα συντηρημένος”.

Διαβεβαίωσε ότι θα εξαντληθεί η διερεύνηση όλων των δεδομένων από τις αρμόδιες υπηρεσίες και εν συνεχεία ο δήμος θα αποφασίσει για τη χρήση του μηχανήματος.

Πάντως, ο αντιδήμαρχος επισήμανε την υπευθυνότητα με την οποία οι εργαζόμενοι της καθαριότητας εκτελούν καθημερινά την υπηρεσία τους, αφού συχνά βρίσκουν μέσα στους κλασικούς κάδους, άστεγους πολίτες που χρησιμοποιούν τους κάδους ώστε να κοιμηθούν.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ