Αλεξανδρούπολη: Παραμένει στο νεκροτομείο, άταφος επί μήνες – Τι καταγγέλλει ο διοικητής του νοσοκομείου

Στο νεκροτομείο του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης παραμένει εδώ και μήνες η σορός ενός άνδρα, ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός στον αύλειο χώρο του ΚΑΠΗ του δήμου.

Πρόκειται για άστεγο, κάτοχο δελτίου αιτούντος Διεθνούς Προστασίας, ο οποίος δεν είχε συγγενείς και κανείς δεν έχει μεριμνήσει προκειμένου να ταφεί.

Όπως αποκαλύπτει το enikos.gr, ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Ρούφος σε επιστολή του προς τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης τονίζει ότι είναι αδιανόητο στις μέρες μας να συμβαίνει κάτι τέτοιο, ιδίως από τη στιγμή που η Πολιτεία έχει θεσπίσει νόμο για την κάλυψη των δαπανών ταφής σε αυτές τις περιπτώσεις από τον Δήμο.

Είναι η δεύτερη επιστολή που στέλνει ο Διοικητής του νοσοκομείου στον Δήμαρχο της πόλης, καθώς είχε προηγηθεί σχετικό έγγραφό του πριν από λίγες ημέρες (6/10/2021).  Ο Διοικητής επανήλθε όμως σήμερα στο θέμα, καθώς ενημερώθηκε πως η σορός εξακολουθεί να βρίσκεται στο νεκροτομείο του νοσοκομείου.

Ο κ. Ρούφος ζητεί από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης να τον ενημερώσει εάν τελικά θα μεριμνήσει για την ταφή του νεκρού άνδρα, ενώ τον καλεί να διερευνήσει τυχόν ευθύνες υπαλλήλων του Δήμου γι’ αυτή την κωλυσιεργία.

Η επιστολή του Διοικητή του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης για τον νεκρό άνδρα που παραμένει στα αζήτητα στο νεκροτομείο

νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης νεκροτομείο

 

“Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Συγκλονισμένος πληροφορήθηκα ότι στο νεκροτομείο του Π.Γ.Ν.Α. ήδη από τις 12-8-2021 παραμένει η σορός του Τ.Β. του ΑΙ, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός στον αύλειο χώρο του ΚΑΠΗ του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Ο Τ.Β. του ΑΙ ήταν άστεγος, οικονομικά αδύναμος, χωρίς οικογενειακό – υποστηρικτικό περιβάλλον και κάτοχος δελτίου αιτούντος Διεθνούς Προστασίας και εξ  αυτού δεν υπάρχει συγγενικό περιβάλλον που να μπορεί να καλύψει τις δαπάνες ταφής του και να μεριμνήσει για τα σχετικά.

Θεωρώ αδιανόητο στις μέρες μας να μην μπορεί να ταφεί ένας νεκρός και να παραμένει η σορός του στο νεκροτομείο επί μήνες, τη στιγμή που η Πολιτεία έχει μεριμνήσει και έχει θεσπίσει νόμο για την κάλυψη των σχετικών δαπανών σε αυτές τις περιπτώσεις από τον Δήμο.

Γι’ αυτό και ως Διοικητής του Π.Γ.Ν.Α. απέστειλα έγγραφο σε εσάς στις 6-10-2021 , γνωρίζοντας την ευαισθησία που σας διακατέχει σε τέτοια θέματα και με την ελπίδα ότι με τη δικιά σας παρέμβαση, θα δοθεί τελικά λύση επί του θέματος, αλλά όπως με ενημερώνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες μας η σορός εξακολουθεί να βρίσκεται στο νεκροτομείο μας.

Παρακαλώ και προσωπικά να με ενημερώσετε για το εάν τελικά θα μεριμνήσετε για την ταφή του νεκρού αυτού καθώς επίσης και να διερευνήσετε τυχόν ευθύνες υπαλλήλων σας για την κωλυσιεργία αυτή.

Σε περίπτωση όμως που το ως άνω συμβάν προέκυψε λόγω αδυναμίας του Δήμου να ανταποκριθεί σε αυτή τη δαπάνη, πρέπον θα ήταν να ενημερωθούμε και εγγράφως ούτως ώστε να απευθυνθούμε στην Περιφέρεια”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ