Αλεξανδρούπολη: Παραλίγο να πνιγεί παιδί που έτρωγε κέικ – Η σωτήρια παρέμβαση

Παραλίγο να πνιγεί ένα παιδί στην Αλεξανδρούπολη όταν στάθηκε κέικ στον λαιμό του. Σωτήρια ήταν η παρέμβαση ενός αστυνομικού που εφάρμοσε τη λαβή Χάιμλιχ και κατάφερε να σώσει το παιδί.

Ο αστυνομικός Θεοχάρης Μητσιάκος που είχε παρακολουθήσει μαθήματα πρώτων βοηθειών και ο οποίος συνόδευε τον γιο του που είναι παίκτης στην Ακαδημία Απόλλωνα Λάρισας, έσωσε τη ζωή του μικρού όταν ενώ έτρωγε κέικ, σφηνώθηκε ένα κομμάτι στον λαιμό του.

Η μητέρα του, ανήμπορη να το βοηθήσει, έβαλε έντρομη τις φωνές και χωρίς να χάσει καθόλου χρόνο ο αστυνομικός άρχισε να εφαρμόζει λαβή Χάιμλιχ για να «απελευθερώσει» τον πιτσιρικά.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελευθερία», τις προσπάθειές του, ενίσχυσε και βοήθησε ο προπονητής των «κυανόλευκων», Κώστας Ξύτσας. Οι δυο τους κατάφεραν έτσι να βοηθήσουν το παιδί και να πάρει ανάσα. Αμέσως μετά διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπου παραμένει εκτός κινδύνου, μέχρι και σήμερα.

Γονείς και η Ακαδημία της Αλεξανδρούπολης γνωστοποίησαν το περιστατικό στη διοργανώτρια αρχή τουρνουά, που βράβευσε τους δύο για τη σωτήρια παρέμβαση που έκαναν στο παιδί.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ